2019. október 11. 09:13

Étterem forradalom, fine dining, fúziós gasztronómia… Az elmúlt évek konyhatrendjei végigsöpörtek Budapesten, és az ország séfjei bebizonyították, hogy nálunk is lehet nyugati szemmel is értékelhető, kifinomult étlapot alkotni. De mi a helyzet a hazai ízekkel? Szerencsére nem kell aggódnunk! Léteznek még éttermek, ahol sikerül megtartani, korszerűsíteni és élvezetessé tenni a magyaros vonalat is.

Elegáns, egyszerű, autentikus

A kelenföldi Mimama Konyhája úgy kockás abroszos hely, hogy az ember egyáltalán nem lát piros-fehér terítőket. Kellemesen modern, mégis letisztult térbe érkezünk. Nincs felesleges múltidézés a külsőségekben. A hagyományok ápolását itt a szakácsra bízták. És milyen jól tették!

A magyaros étlapon olyan fogások szerepelnek, mint a mangalicából készült vasi szelet, a pacalpörkölt vagy a házi gulyásleves magyar tarkából. Ezeknek az ételeknek az a sajátossága, hogy nem a bonyolult fűszerezés és konyhatechnika teszi őket különlegessé. Ezeket az ételeket egyszerűen JÓL kell elkészíteni. Úgy, ahogy a nagymamák tudják. És rajtuk kívül még nagyon kevesen.

Mi a baj a magyar konyhával?

Az égvilágon semmi! Persze bőven akad, akinek a magyaros ételekről a zsírban tocsogó húsok, fojtós tésztaételek és csizmatalp-keménységű fogások jutnak eszébe. Sajnos a magyar gasztronómia évtizedekig a háttérbe szorítva sínylődött. Megszoktuk, hogy a hagyományos fogásokat a lehető legolcsóbb, vagy éppen az egyetlen hozzáférhető anyagból készítsük el.

A Mimama Konyhájának egyik legfontosabb ismérve, hogy minőségi alapanyagokat használ. A legalább fél évig érlelt parasztsonka, a 150 napos tejes borjú vagy a magyartartkából készült húsleves mind-mind azt mutatják: már az alapanyag választás is a régi korok ünnepi étkeit idézi. Ezek nem az „olyan, mintha” fogások. Tisztelettel válogatott, készített finomságok.

Mitől lesz egy étel „hazai”?

Egy étel nem csak attól lesz „hazai”, hogy magyar alapanyagokból, hagyományos receptek alapján készül. Sok múlik azon is, milyen a tálalás, milyen környezetben fogyaszthatjuk el az ételt. Kelenföldön úgy érezhetjük, tényleg hazaértünk, vissza az otthon biztonságába és gondoskodásába – pont, mint amikor az ember hosszú idő után meglátogatja a nagymamát, aki a tudása legjavát nyújtva tesz „igazi” ételt az asztalra a megfáradt vándornak.

Ha viszont szeretnénk az ételt tényleg otthon fogyasztani, elvitelre is rendelhetünk ebédet, vacsorát. Néha a helyről, ahol vagyunk éppen csak a gondoskodás hiányzik ahhoz, hogy otthon érezzük magunkat. Az útravaló ennek a hangulatnak megteremtésében segíthet. Hiszen van, aki ellát minket, és leveszi a terhet a vállunkról.

Ha különlegességet keresünk azért, ha egyszerűséget és tradíciót, akkor azért érdemes ellátogatni Kelenföldre. Ha hiányzik az otthon, itt szeretettel várnak!

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!