3p

Magyar Péter lenne jobb a gödörben lévő magyar gazdaságnak vagy Orbán Viktor?
Nem lesz baj abból, hogy a nyugdíjmegtakarításokat ingatlancélra is el lehet költeni?
Online Klasszis Klub élőben Felcsuti Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2024. november 28. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Étterem forradalom, fine dining, fúziós gasztronómia… Az elmúlt évek konyhatrendjei végigsöpörtek Budapesten, és az ország séfjei bebizonyították, hogy nálunk is lehet nyugati szemmel is értékelhető, kifinomult étlapot alkotni. De mi a helyzet a hazai ízekkel? Szerencsére nem kell aggódnunk! Léteznek még éttermek, ahol sikerül megtartani, korszerűsíteni és élvezetessé tenni a magyaros vonalat is.

Elegáns, egyszerű, autentikus

A kelenföldi Mimama Konyhája úgy kockás abroszos hely, hogy az ember egyáltalán nem lát piros-fehér terítőket. Kellemesen modern, mégis letisztult térbe érkezünk. Nincs felesleges múltidézés a külsőségekben. A hagyományok ápolását itt a szakácsra bízták. És milyen jól tették!

A magyaros étlapon olyan fogások szerepelnek, mint a mangalicából készült vasi szelet, a pacalpörkölt vagy a házi gulyásleves magyar tarkából. Ezeknek az ételeknek az a sajátossága, hogy nem a bonyolult fűszerezés és konyhatechnika teszi őket különlegessé. Ezeket az ételeket egyszerűen JÓL kell elkészíteni. Úgy, ahogy a nagymamák tudják. És rajtuk kívül még nagyon kevesen.

Mi a baj a magyar konyhával?

Az égvilágon semmi! Persze bőven akad, akinek a magyaros ételekről a zsírban tocsogó húsok, fojtós tésztaételek és csizmatalp-keménységű fogások jutnak eszébe. Sajnos a magyar gasztronómia évtizedekig a háttérbe szorítva sínylődött. Megszoktuk, hogy a hagyományos fogásokat a lehető legolcsóbb, vagy éppen az egyetlen hozzáférhető anyagból készítsük el.

A Mimama Konyhájának egyik legfontosabb ismérve, hogy minőségi alapanyagokat használ. A legalább fél évig érlelt parasztsonka, a 150 napos tejes borjú vagy a magyartartkából készült húsleves mind-mind azt mutatják: már az alapanyag választás is a régi korok ünnepi étkeit idézi. Ezek nem az „olyan, mintha” fogások. Tisztelettel válogatott, készített finomságok.

Mitől lesz egy étel „hazai”?

Egy étel nem csak attól lesz „hazai”, hogy magyar alapanyagokból, hagyományos receptek alapján készül. Sok múlik azon is, milyen a tálalás, milyen környezetben fogyaszthatjuk el az ételt. Kelenföldön úgy érezhetjük, tényleg hazaértünk, vissza az otthon biztonságába és gondoskodásába – pont, mint amikor az ember hosszú idő után meglátogatja a nagymamát, aki a tudása legjavát nyújtva tesz „igazi” ételt az asztalra a megfáradt vándornak.

Ha viszont szeretnénk az ételt tényleg otthon fogyasztani, elvitelre is rendelhetünk ebédet, vacsorát. Néha a helyről, ahol vagyunk éppen csak a gondoskodás hiányzik ahhoz, hogy otthon érezzük magunkat. Az útravaló ennek a hangulatnak megteremtésében segíthet. Hiszen van, aki ellát minket, és leveszi a terhet a vállunkról.

Ha különlegességet keresünk azért, ha egyszerűséget és tradíciót, akkor azért érdemes ellátogatni Kelenföldre. Ha hiányzik az otthon, itt szeretettel várnak!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!