TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

 

Kisteherautóra vagy mikrobuszra való gumiból a kínálat sokkal kisebb, mint a személygépjárművekre szánt kerekekből. Ez persze nem azt jelenti, hogy a kisebb skáláról könnyebb választani. Sőt, ezeknek az autóknak az esetében még nehezebb a dolgunk: a felhasználástól, a kialakítástól és a szokásoktól függően más és más területen kell kompromisszumot kötni. 

 

Kisbusz vagy kisteherautó?

Nem mindegy, hogy szerszámokat szállító kisteherautóra vagy egy mikrobuszra keresünk kereket. Mind a két autó esetében nagyon fontos a biztonság. A mikrobuszban azonban gyakran 7-8 ember élete a tét, míg ha kisteherautóval kerülünk bajba, a rakományt gyakran fel lehet áldozni a testi épség érdekében. A munkára vásárolt teherszállítókat sokszor használják szélsőségesen rossz időben: zuhogó esőben a kertépítés, tetőfedés is szünetel általában.

A kisbuszokra szánt gumik esetében az egyik legfontosabb tulajdonság a nedves tapadás. Ez a tényező az egységes gumiabroncs jelölések segítségével jól összehasonlítható. Két azonos árú kisteher gumi közül azt érdemes választani, amelyik a legjobb ilyen értékkel rendelkezik. 

Mennyit fut a kocsi?

Van, aki azért használ kisteherautót, hogy a saját áruját a közeli piacra vigye. Mások csak hétvégén ülnek volán mögé, amíg a nagykerig mennek az áruszállítóval. Azoknál az autóknál, amelyeket csak ritkán használnak speciális célokra, a fogyasztás másodlagos szempont. 

Aki azonban rendszeresen, akár autópályán is használja a kistehergépjárművét, jobban teszi, ha odafigyel arra, hogy a gumi milyen kategóriába tartozik üzemanyag-takarékosság szerint. Egy kicsit magasabb árú abroncs akár többszörösen is visszahozza az árát, ha kevesebb cserével és kisebb fogyasztással ússzuk meg a vidéki utazásokat. 

Egyáltalán nem mindegy a zajszint!

Ha egy furgon többször is megfordul valahol, az biztosan kap epés megjegyzéseket. Egy kisteherautó sokszor tud zavarni, főleg olyankor, ha például az áruszállítás miatt hajnalban vagy éjszaka is kénytelen közlekedni. Ilyen körülmények között érdemes halk és precízen karbantartott kocsival járni. Ilyenkor a gumi külső zajszintje is rengeteget számít. 

Akkor is érdemes alacsony zajszintű kisteher gumit választani, ha az autót hosszú utakra használjuk. Ezzel az utasok kényelmét szolgáljuk, és az utas egészségét is védjük. Nem mindegy, mekkora állandó hanghatást kell sok órán keresztül, kellemetlen körülmények mellett elviselni. Ha jól választunk gumit, az ebből eredő fáradtságot, fejfájást, halláskárosodást spóroljuk meg magunknak. 

Vannak extrák?

Természetesen kisteher gumiból is választhatunk olyat, amelyik extrán jó tulajdonságokkal rendelkezik. Az erősített oldalfalú vagy defekttűrő abroncsok jó szolgálatot tesznek a megterhelt autókon. Bár kisteher gumiból kisebb a kínálat, okos választással ezekből is találhatunk biztonságos és a céljainkhoz alkalmazkodó darabokat.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.