2p

Megjelentek a mobilkészülékcsere-támogatási program részletei.

Napvilágot láttak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által októberben bejelentett, célzott, nagyszabású mobilkészülékcsere-támogatási program részletei. 

Az NMHH közleménye szerint a célzott, nagyszabású mobilkészülékcsere-támogatási programot azért indította el a hírközlési hatóság, mert a piaci várakozások és a szolgáltatók nyilatkozatai szerint 2022 és 2023 első féléve között sor kerül Magyarországon a 3G-technológia kivezetésére.

Októberben jelentették be a programot, most kijöttek a részletek is (Fotó: Pixabay)
Októberben jelentették be a programot, most kijöttek a részletek is (Fotó: Pixabay)

Van olyan hazai szolgáltató, amely már csökkentette a 3G-szolgáltatást biztosító területek nagyságát. A mobilkészülékcsere-támogatási program megvalósításában az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, illetve a Nemzeti Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökséggel működik együtt az NMHH.

A támogatási programot kezdeményező NMHH a netrefel.hu oldalon is elérhetővé tette a lakosságnak szóló Pályázati Kiírás és Útmutatót, amely pontos leírást ad arról, hogy kik, milyen feltételek mellett és milyen összegben jogosultak a támogatásra.

20 ezer forintot adnak egy mobilra 

Mobilkészülékenként bruttó 20 ezer forint támogatás kérhető, de ha a megvásárolt új készülék kevesebbe kerül, mint 20 ezer forint, akkor legfeljebb az új készülék kereskedelmi árát. 

Fontos tudnivaló, hogy az új készülék megvásárlása után a régi, korszerűtlen mobiltelefont a vásárlás helyén le kell adni, miután a tulajdonos letörölte a készüléken lévő, a használat során keletkezett személyes adatokat. A leadott készülékek szakszerű megsemmisítéséről a kereskedők gondoskodnak, így a korszerűtlen eszközök véglegesen kikerülnek a forgalomból.

Az oldal ismerteti a mobilkészülékcsere-támogatás igénybevételéhez szükséges dokumentumokat is (ilyenek például a személyazonosságot és lakcímet igazoló okmányok). A leírásból kiderül, hogy a program lehetőséget biztosít az idős, mozgásában korlátozott személyek vagy a kiskorúak számára, hogy képviselő útján vegyék igénybe a támogatást, és cseréljék le a készülékeket.

A pályázatról minden további információ itt. 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!