Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Natív tartalom

A Pénztárszövetség kiemelten kezeli a pénzügyi kultúra fejlesztését, ezt bizonyítja: a szervezet szeretné, hogy minél fiatalabb korban gondoljon mindenki a jövőjére és ismerje a megtakarítás fontosságát. Ennek érdekében a Pénztárszövetség a tavalyi év után idén is elindította a kifejezetten a középiskolásokat megszólító pénzügyi tudatossági, öngondoskodást fókuszba helyező játékát, a Pénzmesterek Versenyt.

Ebben az évben az egymillió forintot meghaladó összdíjazású, teljes online játszható pénzügyi kvíz és akadémia fővédnökei Varga Mihály pénzügyminiszter és Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke. A Pénztárszövetség célkitűzése, hogy ezzel a játékkal is felhívja a fiatal generáció figyelmét a pénzügyi ismeretek fontosságára és az öngondoskodásra. Ezt nem lehet elég korán elkezdeni – mondta Dr. Kravalik Gábor a Pénztárszövetség főtitkára az akció kapcsán.

Kravalik GáborKravalik Gábor

A Pénzmesterek Akadémia és Verseny egy online, interaktív megmérettetés, ami az idei évben második alkalommal kerül megrendezésre. A játék menete és szerkezete a tavalyi évhez hasonló, de a díjazás mértéke duplázódott. A vetélkedő során összesen 1 millió forintot is meghaladó díj kerül kiosztásra: az első helyezett 200 ezer forintot, a második 100 ezer forintot, a harmadik pedig 50 ezer forintot vihet haza. A fődíjak mellett rengeteg a különdíj, sőt idén az iskolák is számos értékes nyereményekben részesülhetnek.

A főtitkár kiemelte: a Pénzmesterek versenyhez a Pénztárszövetség szakértői által kidolgozott online kurzusok is kapcsolódnak, de ha elég magabiztosnak érzik magukat a játékosok, akár a kurzusok elvégzése nélkül is teljesíthetik. A próbatétel a megszokott iskolai versenyek többségéhez képest szakít azzal a hagyománnyal, hogy a diákok fizikai jelenléte legyen szükséges, hiszen bárki bárhonnan játszhatja, ha rendelkezik internet kapcsolattal! Ez a mostani járványhelyzetben nem utolsó szempont, ráadásul a tanulók többsége az iskolai elfoglaltságok miatt most egyébként is sokat vannak a számítógépek előtt. A Pénzmesterek játékkal most egyszerre bővíthetik ismereteiket és nyerhetnek értékes díjakat.

Az internetkapcsolat segítségével így akár otthonról is szert tehetnek a fiatalok arra a tudásra, amely most résztvevőként, a jövőben pedig magabiztos felnőttként egyaránt nagy hatással lehet a pénztárcájukra. Így valóban mindenki nyertesnek érezheti magát a verseny végére, hiszen elsajátíthatnak egyfajta tudatos pénzügyi gondolkodást, ami hosszú távon is pozitívan befolyásolhatja az életüket – mondta Dr. Kravalik Gábor. Az online kurzusok mellett gyakorló kvízek, tudáspróbák segítségével is lemérhetik a fiatalok, hogy éppen hogyan állnak a pénzügyi ismeretekkel.

A Pénztárszövetség a Magyar Nemzeti Bankkal, a Pénzügyminisztériummal és a Pénziránytű Alapítvánnyal együttműködve a Pénzmesterek játék elindításával is a fiatalok pénzügyi tudásának fejlesztését kívánja támogatni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.