TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Kína felfüggesztette a vámok emelését egyes egyesült államokbeli árukra, amit eredetileg december 15-én terveztek alkalmazni – mondta az állami, vámtarifákkal foglalkozó bizottság vasárnap. Újabb jó hír azután, hogy a világ két legnagyobb gazdasága pénteken „első fázisú” megállapodást kötött. Ám a Huawei kapcsán új front nyílt.

A megállapodás hírei, vagy inkább a pletykák és kiszivárogtatások, amelyek hónapok, közel két év óta rángatják a tőzsdéket, lezárulni látszanak. Kína most bejelentette, hogy csökkent egyes amerikai termékekre kivetett vámtarifákat. Ezért cserébe az Egyesült Államok nagy előrelépést ért el az amerikai mezőgazdasági termékek és egyéb áruk kínai vásárlásában – írta az Investing.com.

Kína megtorló vámtarifái számos árura december 15-én léptek volna hatályba, a kukoricától és a búzától az Egyesült Államokban gyártott járművekig és autóalkatrészekig. Az USA korábban hasonló lépéseket határozott el ettől a dátumtól kezdődően, így a nemzetközi részvénypiacok feszült figyelemmel várták a nap elkövetkezését. (Az optimizmus azonban valószínűleg nagyrészt már csütörtök este beépült a részvényárakba.)

A többi kínai vám, amelyet már bevezettek az amerikai árukra, érvényben maradna – mondta az illetékes kínai bizottság. Peking beleegyezett abba, hogy a következő két évben legalább 200 milliárd dollár értékben amerikai árukat és szolgáltatásokat importál a 2017-ben vásárolt összeg felett. Eközben azonban az Egyesült Államok még mindig 25 százalékos vámtarifákat hagyna érvényben 250 milliárd dollár értékű kínai árura.

Egy Bloomberg hír szerint azonban mintha új front nyílt volna. Kína nagykövete megtorlással fenyegette Németországot arra az esetre, ha a Huawei 5G-t betiltanák. De említette a német autógyártók kínai értékesítését is. Említik, hogy Angela Merkel kancellár koalíciójának törvényhozói körében "egyre növekszik a Huawei termékeivel szembeni ellenállás". Olyan törvénytervezetet tárgyalnak, amely széles körű tilalmat írna elő a „megbízhatatlan” 5G-szállítókra.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.