1p

Régóta nem fordult elő, hogy ilyen sokat kellett fizetni a külföldi pénzekért.

Bár szerda reggelre a forint valamelyest erősödött a keddi záró értékeihez képest, az euró még mindig a 386-os, míg a dollárt a 355-ös szint felett jegyezték. Utoljára ilyen sokat több mint három hónapja, tavaly októberben kellett fizetni a külföldi devizákért. Melyek közül a svájci frank egységét hajszállal 409 forint felett jegyezték.

Megszakadt tehát a hazai fizetőeszköznek a tavaly év utolsó hónapjaiban megfigyelt jó sorozata. Az év eleje óta a forint az euróval szemben 0,7, a dollárral szemben 2,3 százalékkal gyengült, csupán a magyarok által a devizahitelek radikális csökkenése miatt már kevésbé használt svájci frank ellenében tudott erősödni, 0,8 százalékkal.

Élőben frissülő, további árfolyamokért kattintson laptársunk, a szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Privátbankár árfolyamfigyelőjére! >>

Lesz dilemmája tehát a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsának jövő keddi, január 30-ai kamatdöntő ülésén. Egy nagyobb vágás ugyanis azzal járhat, hogy a forint még jobban veszít a vonzerejéből, aminek hatására csak még tovább gyengülhet.

 


 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!