Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Így akarnak minél több állampapírt eladni a magyaroknak.

Márton Pétert nevezte ki a Magyar Államkincstár megújításának és hatékonyabb működésének elősegítéséért felelős miniszteri biztosává Varga Mihály pénzügyminiszter egy tegnap megjelent PM-utasításban.

A miniszteri biztos az 1. § szerinti feladatkörében

  • vizsgálja a Magyar Államkincstár (a továbbiakban: Kincstár) hatékonyabb működésének elősegítését, ennek keretében áttekinti a  Kincstár működésére vonatkozó stratégiai és koncepcionális kérdéseket, részt vesz a Kincstárt érintő elemzések, vizsgálatok lefolytatásában, folyamatosan figyelemmel kíséri a Kincstár európai uniós finanszírozású és egyéb projektjeit, informatikai fejlesztéseit, javaslatokat tesz a felmerülő kérdések megoldását érintően, szükség esetén intézkedések kiadását kezdeményezheti,
  • figyelemmel kíséri a Kincsár működésére vonatkozó előterjesztéseket, jelentéseket, véleményezi a  Kincstár által elkészített stratégiákat, koncepciókat, javaslatokat dolgoz ki a Kincstár hatékonyabb működését szolgáló projekteket érintően,
  • az  a) és b) pontokban foglaltak végrehajtása érdekében kapcsolatot tart, egyeztetéseket szervez a Pénzügyminisztérium, a Kincstár és az egyéb érintett szervezetek képviselőinek részvételével,
  • az  a), b) és c) pontokban foglaltak végrehajtása érdekében dokumentumokat, jelentéseket, tájékoztatókat kérhet be,
  • az a), b) és c) pontokban foglaltak végrehajtása érdekében jogszabály módosítására tehet javaslatot,
  • feladatainak ellátásáról havonta beszámol.

Márton Péter nem kap titkárságot a munka elvégzéséhez, viszont részesül díjazásban és juttatásokban. Az utasítás mától hatályos.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az intézkedés illik abba a kormányzati törekvésbe, hogy az állampapír forgalmazásban, a direkt értékesítésben minél nagyobb súlya legyen az államkincstárnak, ahol a számlavezetés ingyenes. Ennek érdekében új fizikai és digitális értékesítési pontok létrehozását tartják szükségesnek a Pénzügyminisztériumban.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.