TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

Így akarnak minél több állampapírt eladni a magyaroknak.

Márton Pétert nevezte ki a Magyar Államkincstár megújításának és hatékonyabb működésének elősegítéséért felelős miniszteri biztosává Varga Mihály pénzügyminiszter egy tegnap megjelent PM-utasításban.

A miniszteri biztos az 1. § szerinti feladatkörében

  • vizsgálja a Magyar Államkincstár (a továbbiakban: Kincstár) hatékonyabb működésének elősegítését, ennek keretében áttekinti a  Kincstár működésére vonatkozó stratégiai és koncepcionális kérdéseket, részt vesz a Kincstárt érintő elemzések, vizsgálatok lefolytatásában, folyamatosan figyelemmel kíséri a Kincstár európai uniós finanszírozású és egyéb projektjeit, informatikai fejlesztéseit, javaslatokat tesz a felmerülő kérdések megoldását érintően, szükség esetén intézkedések kiadását kezdeményezheti,
  • figyelemmel kíséri a Kincsár működésére vonatkozó előterjesztéseket, jelentéseket, véleményezi a  Kincstár által elkészített stratégiákat, koncepciókat, javaslatokat dolgoz ki a Kincstár hatékonyabb működését szolgáló projekteket érintően,
  • az  a) és b) pontokban foglaltak végrehajtása érdekében kapcsolatot tart, egyeztetéseket szervez a Pénzügyminisztérium, a Kincstár és az egyéb érintett szervezetek képviselőinek részvételével,
  • az  a), b) és c) pontokban foglaltak végrehajtása érdekében dokumentumokat, jelentéseket, tájékoztatókat kérhet be,
  • az a), b) és c) pontokban foglaltak végrehajtása érdekében jogszabály módosítására tehet javaslatot,
  • feladatainak ellátásáról havonta beszámol.

Márton Péter nem kap titkárságot a munka elvégzéséhez, viszont részesül díjazásban és juttatásokban. Az utasítás mától hatályos.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az intézkedés illik abba a kormányzati törekvésbe, hogy az állampapír forgalmazásban, a direkt értékesítésben minél nagyobb súlya legyen az államkincstárnak, ahol a számlavezetés ingyenes. Ennek érdekében új fizikai és digitális értékesítési pontok létrehozását tartják szükségesnek a Pénzügyminisztériumban.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.