2018. március 14. 09:40
mfor.hu

2-3 forinttal is följebb mehet az ára a következő hetekben.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

2-3 forinttal emelkedhet húsvétig a tojás fogyasztói ára, tehát 57-58 forintért lesz majd kapható az ünnep előtt, írja az InfoStart. A portálnak erről Fórián Zoltán, az Erste Bank vezető agrár-szakértője beszélt, aki azt is hozzátette, a múlt évi botrányok után idén csak enyhe áremelkedéssel kell számolni.

A tojás darabjáért egy éve 20 forintot adtak a felvásárlók, most 22-t, de a termék fogyasztói ára 55 forint volt most januárban a KSH adatai szerint. Ez már alacsonyabb ár volt, mint amivel a Fipronil-botrány idején szembesülni kellett, ám újabb áremelkedés jöhet, melyet a húsvét miatti kereslet-növekedés hajt. Tavaly még a madárinfluenza is betett a tojásnak, de Fórián idén már nem számít ilyesmire, ezért tippelte meg a mérsékeltebb, 2-3 forintos drágulást.