2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Parlamentjük igaztalannak és bántónak tartja, hogy a kimagaslóan magas államháztartási hiány miatt őket teszik meg bűnbaknak.

Tévedés a nyugdíjasokat bűnbaknak beállítani! A magas államháztartási hiány oka nem a folyósított nyugdíjjárandóság következménye - írja a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület az Országos Sajtószolgálatnak elküldött közleményében.

Nem értik.
Nem értik.
Fotó: Depositphotos

Szerintük nem a nyugdíjasoknak kifizetett járandóság felelős az első két hónapban tapasztalt kimagaslóan magas államháztartási hiány nagyságáért. Igaztalannak és bántónak tartjuk azt, hogy a kormány tagjai a törvényes kötelezettségük teljesítése után, a rekordhiány okozójaként az időseket bűnbaknak állítják be. 

Megítélésük szerint jelentősen javulhatna a költségvetés egyenlege, ha a jövőben hatékonyabbá válna az állam működése. Gondolnak itt arra, hogy jelentősen nőhetnének a bevételek: a kintlévőségek és a behajthatatlannak minősített tartozások, a "fekete munka" és az eltitkolt közterhek behajtása révén. Említhetnénk továbbá a jelenlegi adókedvezmények, az adómentesség jelentős csökkentését, illetve a társasági nyereségadó számottevő részének a költségvetésen kívüli szereplő felé történő átirányítási lehetőség korlátozását - írják.

A Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület fontosnak azt is fontosnak tartja megemlíteni, hogy a nyugdíjasok jelenleg is nagymértékben hozzájárulnak a költségvetés bevételi oldalának növeléséhez: a hatályos közterhek őket is érintő részének teljesítésével, valamint az önkéntes és nem fizetett háztartási munka vállalásával.

Hamarosan, 15:30-kor kezdődik a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Piac&Profit, valamint az Oltalom Rádió Nyugdíjszerviz című műsora, melyre ide kattintva még jelentkezhet.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!