2019. augusztus 14. 09:54
mfor.hu

Budapesten ma már nem csak az ideális, hanem a megfelelő minőségű kiadó albérlet megtalálása is afféle mítosszá vált. Sajnos a pofátlanul magas árak csak egy részét képzik a problémának, az albérletet keresőknek ugyanis számos útvesztővel kell számolniuk az ingatlanpiac jelenlegi helyzete miatt. Ugyanakkor, ha megbízható helyeken keres valaki kiadó szobákat és lakásokat a fővárosban (mint például a Professional Property Premium Property Zrt. weboldalán), akkor sokkal könnyebb elkerülni a lehetséges malőröket.

Az egyik legjelentősebb gond az, hogy a bérlőket az esetek túlnyomó részében semmi nem biztosítja a lakhatásuk felől, ami abból fakad, hogy Magyarországon nincsen egységes albérlettörvény. Ez azt jelenti, hogy sem a bérlők, sem a bérbeadók jogai nincsenek egyértelműen tisztázva. Ezért is kötnek a legtöbben határozatlan idejű szerződéseket a bérlőkkel. Az ingatlanok emelkedő árai miatt rosszabb esetben olyan is előfordult már, hogy a kiadott albérletet eladták egyes ingatlan tulajdonosok. Ilyen körülmények mellett hogyan is érezhetné magát bárki biztonságban, amikor a legalapvetőbb feltételek sem teljesülnek az albérlet gondtalan igénybevételekor?

A PPP Zrt-nél szóba sem jöhetnek az ilyen kétségek. Egész egyszerűen azért, mert határozatlan helyett határozott idejű szerződéseket kötnek a bérlőkkel, és már jóval az albérlet bérlése előtt tiszták a feltételek.

Még csak kutatni sem kell az információ után, mivel a cég weboldalán könnyen megtalálható (és letölthető) az összes bérleti szerződés minta. Nem kell tervezni, programokat eltolni, ügyintézőket hívogatni, mindenki a saját ideje és kényelme szerint átolvashatja őket. Ennek köszönhetően a későbbi félreértések is sokkal könnyebben elkerülhetők, ahol a bérlő és a bérbeadó másképp értelmezte – vagy másképp „gondolta” – a bérlés feltételeit. Minden világosan le van írva, nem kell hosszú órákat tölteni a szerződések értelmezésével.

Ezen kívül pedig a szerződés jellegéből adódóan eleve ki vannak zárva az olyan horrorisztikus helyzetek, amikor a bérlő nincs biztosítva a lakhatása felől. A szerződések hosszú távra, egy éves időtartamokra szólnak, amely alatt teljesen mindegy, hogy hányszorosára nőnek az ingatlan árak, a Professional Premium Property Zrt. nem fogja eladni az olyan ingatlanjait, amiket már bérbe adott. Úgyhogy, ha már a bérlő aláírta a szerződést, még az ingatlanpiac áringadozásaitól sem kell tartania: semmilyen mértékben nem fogják befolyásolni a kiadott lakást vagy szobát.

Egy másik gyakori probléma is a megbízhatóság hiányához köthető. Az egyre csak dráguló árak miatt egyértelműen megnőttek a keresések az olcsó budapesti albérletek iránt. Sajnos ez sok helyen azzal is társul, hogy olyan állapotú és felszereltségű albérleteket szerepeltetnek hirdetéseikben és weboldalukon, amelyek finoman szólva nem tükrözik a valóságot: elavult vagy hiányzó háztartási gépek, maszatos falak és még lehetne sorolni. A magyarázat az ilyen félrevezető hirdetési stratégiákra egészen egyszerű: a valódi képek nagy valószínűséggel igencsak csekélyszámú jelentkezőt vonzanának be. A rendkívül éles verseny miatt pedig tudják, hogy még az ilyen lepusztult bútorzattal rendelkező kiadó lakások is gazdára találnak Budapesten.

A PPP Zrt-nél ezzel ellentétben elvi kérdésnek számít, hogy a cég weboldalán feltüntetett képek minden esetben az ingatlanok valós állapotát mutassák be, és ne csak üres illusztrációként szerepeljenek. Mindez pedig természetesen a lakás átadásánál is így lesz: minden feltüntetett bútor, értéktárgy, háztartási gép, és egyéb eszköz az ingatlanban marad, hogy a bérlő alapvető komfortérzetét szolgálja. Nem kell aggódni afelől, hogy az ingatlan tulajdonosa elvisz „ezt-azt” miután kiadásra kerül az albérlet.

A Professional Premium Property Zrt. ezzel azt is biztosítja, hogy minden potenciális bérlő olyan albérletet találhasson Budapesten, ahol tiszta, kényelmes, otthonos lakás vagy szoba fogadja őket, ahol nem kell számítaniuk kellemetlen, váratlan meglepetésekre.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.