<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A húsiparban mostanra biztossá vált: nem lehet tovább halogatni az áremelést, annyira elszálltak a költségek. Már meg is kezdődött a korrekció.

Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke az InfoRádióban arról beszélt: már 2021 végén sem tudták lenyelni a takarmányár-növekedést a tenyésztők, így a fogyasztók készülhetnek az idei újabb áremelésre. Az önköltségi árak jelentősen emelkedtek, ezt 2022 első hónapjaiban kénytelenek lesznek érvényesíteni a sertéstenyésztők.

Éder Tamás azt mondta: mivel az élő sertés ára ma már nem fedezi a gazdák költségeit, a sertéshúsból készült termékek esetében árrobbanás jön, hogy a gazdák ne adják tovább veszteséggel a sertést. Az év végén már meg is kezdődött a korrekció, amely fél éven át még folytatódni fog.

Egyre drágább lesz így feltölteni a vágóhidakat. Archív fotó: Sóki Tamás / MTIEgyre drágább lesz így feltölteni a vágóhidakat. Archív fotó: Sóki Tamás / MTI

Hogy mennyivel drágulhatnak a termékek, azzal kapcsolatban a szakember úgy fogalmazott: a teljes élő sertés előállítási ára 65-70 százalékban a takarmányáron múlik - ez pedig 25-30 százalékkal drágult az elmúlt időszakban.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.