3p

André Bicalho, Michelin-csillagos tapasztalattal rendelkező brazil–portugál séf és csapata felejthetetlen menüvel várja a gasztronómia rajongóit az Epicurean Étteremben. A borokról Tüű Péter világhírű sommelier gondoskodik. 

A Goldberger textilgyár egykori területe ma borkedvelők kedvelt központja Óbudán, ahol a WineHub Borbisztró és Borbár működik, sőt, szombatonként biopiac is várja a látogatókat, nyár óta pedig az Epicurean Étteremben egyedülálló élmény várja a vendégeket. Ez a kulináris központ Carlos Alberto Coelho és magyar felesége, Ingeborg álmából született; az elhivatott gasztronómiai és borrajongó házaspár igazi élő közösséget teremtett a kerületben.

Az Epicureanban az este során a résztvevők egy “beszállókártyával” indultak útra, amely valódi gasztroutazást és nem hétköznapi fine dinning vacsoraélményt ígér – írja a Turizmus Online személyes hangvételű beszámolója.

Ízutazás Brazíliától Magyarországig

Az este során mindössze 14 főt fogadnak – ez biztosítja azt a maximális odafigyelést, ami a háromórás programot jellemzi. A menü állomásai egytől-egyig a séf életének fontos régiói. Elsőként szülőhelyét, Brazíliát idézte meg, ahol caipirinha, acai, inhame és kesudió alkotta az előételt. André séf elmesélte, hogy a friss alapanyagok iránti szeretetét nagymamájától örökölte.

Spanyolország következett, ahol a séf éveket töltött tanulással; fekete fokhagymás tuille, garnélarák tatár, sherryecet-sorbet és szürke márna ikra jelent meg a tányéron.

Ez csak az egyik előtétel volt
Ez csak az egyik előtétel volt
Fotó: Klasszis Média

Az angol gasztronómiát egy rendhagyó “angol reggeli” szimbolizálta különleges eljárással készített tojással, paradicsommal, babpürével gombaduxtellel és baconhabbal.

Franciaországban a Michelin-csillagos világot idézte meg: a libamáj Vaudovan fűszerrel, citromvajjal és briošsal készült.

Belgium fogását vörös sügér, kagyló, valamint sörös gofri képviselte – Andre szerint a belga tányérokon mindig ott van a bőség öröme.

Magyarországhoz érkezve mangalicapofa hagymával és mákkal szerepelt – a séf kiemelte, milyen egyedi hazai alapanyagokat ismert itt meg.

A nem mindennapi borokról Tüű Péter sommelier beszélt, aki nagy műgonddal választotta ki az egyes fogásokhoz megkomponált nedüket.

Tüű Péter sommelier mindent elmondott a borokról
Tüű Péter sommelier mindent elmondott a borokról
Fotó: Klasszis Média

A vacsoratúra végén szóba kerül az étterem névadó filozófiája, amely az epikureusok örömelvén alapul: tudatossággal és harmóniával élvezni az életet és az ízeket. Az eseményt az elegáns, zöldnövényes Polo Lounge teszi teljessé, ahol élő hegedűszó emeli az atmoszférát, és a vendégek kötetlenül beszélgethetnek a minden szempontból figyelmes, szerény séffel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!