A hely, 1957-ben nyitott, azóta ugyanazt kínálja a betérőknek: őszinte magyar konyhát, közös asztalokat a Klauzál téri piac szomszédságában.
Lehet majd előre asztalt foglalni, de ha ketten ülnek egy négyfős asztalnál, ne lepődjenek meg, ha mások is odaülnek. Ez része a Kádár élménynek. Diszkrét üzleti ebédre vagy lánykérésre tehát nem feltétlenül mi vagyunk a legjobb helyszín – mondta a megnyitón Gerendai Károly, aki csapatával, az általa alapított Costes Csoporttal két éve megvette az akkor már egy jóideje eladásra meghirdetett legendás vendéglátóhelyet.
Fotó: Costes Csoport
Gerendai Károly a Turizmus Online tudósítása szerint úgy fogalmazott:
„A leglényegesebb szempont az volt, hogy mi ténylegesen magát a Kádárt akartuk újranyitni. Nem egy éttermet a Klauzál téren, amit Kádárnak hívnak, hanem valóban a régi Kádárt.”
A város egyik érdekes színfoltjának ígérkező étterem megnyitójáról, a felújítás és újranyitás váratlan nehézségeiről a Turizmus Online cikkéből tudhat meg többet - egyebek mellett az is kiderült, hogy a hely évtizedeken át engedély nélkül működött.