3p

Dizájnban és ár-érték arányban is erős versenyzőket dobott be a Motorola a magyar piacra.

A  Motorola ismét meghatározó szereplő szeretne lenni a mobiltelefonok piacán: a tervek szerint más régiós piacok után hazánkban is kétszámjegyű piaci részesedést fognak elérni - írtunk nemrég a társaság frissen bejelentett terveiről.

Annak érdekében, hogy a meglehetősen ambíciózus számokat elérhessék, a Motorola új készülékeket is bemutatott: megérkezett a magyar piacra is az Edge 40 neo és Moto g54 5G.

Dizájnban és ár-érték arányban is erős versenyzőket dobtak be

A mobiltelefonok kiválasztásánál a Motorola tapasztalatai szerint egyre többen figyelnek a készülék egyéb tulajdonságai mellett a dizájnra - őket szeretné minél jobban kiszolgálni a Motorola. A készülék ezért ultra vékony házat (7,76mm) és lekerekített éleket is kapott. Emellett a Motorola hosszútávú együttműködése a Pantone vállalattal teszi lehetővé azt, hogy a Motorola Edge 40 neo három különleges árnyalatban kerüljön forgalomba. Mindehhez IP68 védelmet is kapunk, így a telefonnak akkor sem esik baja, ha kosz vagy por kerül rá, illetve ha víz alá merül. 

Három Pantone-színben érkezik a Motorola Edge 40 neo.
Három Pantone-színben érkezik a Motorola Edge 40 neo.

A környezettudatosságra is törekedett a gyártó: 100 százalékban műanyagmentes csomagolása 60 százalékban újrahasznosított anyagokból készül, amire csak szójatintával nyomtatnak. Minden készülékhez jár egy védőtok, amely kizárólag növényi alapanyagokból készül, mégis Pantone pontossággal megegyezik színben a készülékkel. A védőburkot gyártó cég garanciát vállal rá, hogy minden lecserélt tokot újrahasznosít.

Ami a hardvert illeti: az új Edge kapott egy 50MP Ultra Pixel kamerát, amely tizenhatszorosára képes növelni a fókuszálási sebességet félhomályos környezetben, így akkor is éles képeket tudunk csinálni, ha leszállt az este. Ez a kamera 40 százalékkal nagyobb pixeleket használ, mint az előző generáció, így javul a képminőség - éjjeli körülmények között is. Optikai képstabilizátor segíti a gyors mozgások megörökítését, miközben egy 13MP-es lencsével készülnek a nagylátószögű felvételek. 

A 6.55” keret nélküli pOLED kijelző mögött egy masszív 5000mAh akkumulátor bújik meg, amit a 68W-os töltővel 15 perc alatt tölthetünk 50 százalékosra. A lekerekített szélű kijelző több mint egymilliárd színből állítja össze a képet. 

Az Edge 40 neót Android 13 hajtja, ami a legfrissebb biztonsági és szoftveres frissítésekhez enged hozzáférést, beleértve az új Moto Secure fejlesztéseket.

A hazai mobiltelefon-vásárlások döntő része az operátorokon - tehát a mobilszolgáltatókon keresztül - zajlik. A Motorola mindhárom magyarországi mobilszolgáltatóval megállapodott, így készülékeik elérhetőek a kínálatukban. Az Edge 40 neo 160 ezer forintos induló árral került a magyar piacra szeptember 14-én - ezzel az ár-érték aránya nagyon erősen versenyképessé teszi.

A társaság a hazai piacon a Moto g54 5G bevetésével is szeretné erősíteni pozícióit. A Moto g54 5G nemcsak a vegán bőr borítást örökölte meg a nagy testvértől: a filmek egy olyan 6.5"-es FHD+ 120Hz kijelzőn kelnek életre, ami kényelmesen elfér a felhasználó kezében.

A Moto g54 5G a széria legújabb tagja.
A Moto g54 5G a széria legújabb tagja.

A moziélményt a Dolby Atmos® hangrendszer teszi teljessé. A kamerák ugyanolyan jók, mint az Edge 40 neo esetében, de a g54 16MP-es előlapi kamerája rendelkezik a Face Beauty technológiával is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!