2p

Mit tud a világ legsikeresebb krimiírója, Jo Nesbø, amit mások nem, és mit tudnak a hősei, a zseniális gyilkosok? Az irodalmárral a siker nyomába eredtünk. 

Jo Nesbø világhírt a Harry Hole-sorozattal szerzett, amelyben egy alkoholista, lecsúszás szélén álló, sőt, azt gyakran el is érő, egzisztenciális kínokban gyötrődő nyomozó pszichopata sorozatgyilkosok után ered a nagy, kietlen skandináv hóban. A nyomozás során általában Harrynak legalább egy közeli barátja meghal, a szerelmét pedig akaratlanul is életveszélybe sodorja. 

A sorozat mellett azonban több más könyvvel is előállt a világhírű norvég szerző, legutóbb a Patkánysziget című novelláskötettel, a Féltékenységszakértővel és A Birodalom című regénnyel. Sorozatgyilkosok helyett hétköznapi emberek ölnek ezekben. Vajon ez is olyan jól sikerült? Nesbø receptjét kerestük a sikerhez és a három könyv rejtett titkait fejtettük meg Vaderna Gábor irodalmárral. 

Ha tetszett a videó, iratkozzon fel csatornánkra, hogy azonnal értesüljön ajánlóinkról és elemzéseinkről.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!