1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Óriási blamázs volt a téves terhelések tömege, de az sem túl biztató, ha pár ezer forint helyett 253 milliót utalnak vissza.

Június 26-án vette észre sok magyar felhasználó, hogy az Apple áruháza, az App Store jogosulatlanul zárolt összegeket bankkártyájukon. A felhasználók kártalanítása, a levont összegek visszatérítése azóta megkezdődött - most egy újabb érdekes anomáliáról számolt be a hvg.hu egyik olvasójának tapasztalatai alapján, ami ismét nem vet túl jó fényt a techóriásra.

Az érintett felhasználótól több részletben vont le tévesen néhány ezer forintos összegeket az Apple Pay, összesen 7169 forint értékben. Később aztán elkezdték a visszatérítést is - de jóval nagyobb számok jelentek meg a tranzakciók listájában. 

Háromszor 84 623 371 forintot, összesen 253 870 113 forintot kapott bankszámlájára a felhasználó az Apple-től.

A tévesen visszaküldött összeget egy óra elteltével zárolták, majd levonták a számláról, de az abból levont tranzakciókat is visszatérítették. “A végén minden olyan lett, mint az egész ügy előtt, csak megkaptam a jogos visszatérítésemet” – írta a lapnak az olvasó.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!