4p

Jelenleg akadoznak a szombati tűzesetben súlyos károkat szenvedett visegrádi Hotel Silvanus kommunikációs csatornái, de azok kijavítása után a szálloda megkeresi mind a katasztrófában érintett, mind a jövőbeli foglalással rendelkező vendégeket kártalanítás végett. Az igazgató kiemelte, befizetett előleg nem vész el, szeretnének hiteles vendéglátók maradni.

A hétvégi visegrádi szállodatűzben kárt szenvedett vendégek természetesen kártérítésre jogosultak. Lapunk gazdasági profiljába vágóan megpróbáltuk kideríteni, mi a teendőjük azoknak, akik a Hotel Silvanus vendégeként akár a pihenésük félbeszakítására kényszerültek, akár a tűzesetben az ingóságuk semmisült meg.

A szálloda megtéríti a károkat. Fotó: Facebook / Hotel Silvanus**** Visegrád
A szálloda megtéríti a károkat. Fotó: Facebook / Hotel Silvanus**** Visegrád

Speciális helyzetben van az, akinek poggyásza, ingósága szenvedett kárt a hétvégi visegrádi szállodatűzben. A belföldi utasbiztosítások ugyanis még nem nagyon elterjedtek – mondta megkeresésünkre Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) kommunikációs vezetője.

Természetesen, ha valakinek van olyan biztosítása, mely téríti a poggyászkárokat, akkor ha benyújtja a biztosítási igényét és bizonyítani tudja, hogy az abban szereplő dolgok megsemmisültek, akkor a biztosító téríteni fog – tette hozzá Lambert Gábor.

A szakember felhívta a figyelmet, hogy

számos esetben bank-, illetve hitelkártya mellé is jár utasbiztosítás, azonban azok kizárólag külföldre érvényesek.

Az utóbbi időben jelentek meg egyes biztosítóknál belföldi utazásokra vonatkozó biztosítások, ezek azonban alapvetően útlemondási biztosítások, vagyis ha a biztosított valami miatt nem tud elutazni, akkor az így kifizetett előlegek meghatározott részét kaphatja vissza. A MABISZ kommunikációs vezetője azt megjegyezte, ha valakinek van például lakásbiztosítása mellett igazolvány pótlására vonatkozó kiegészítő biztosítása is, és ezek a dokumentumok semmisültek meg a tűzben, azok pótlásának költségeire fedezetet nyújt ez a fajta biztosítás. Ám Lambert Gábor hangsúlyozta, a károsultaknak elsősorban a szállodánál kell érdeklődniük a kártérítés lehetőségeiről, hiszen alapvetően nekik lehet olyan biztosításuk, ami ilyen esetekre is kiterjedhet.

Lapunk kereste a tűzesetben érintett szálloda vezetőségét is. Pintér Róbert, a Hotel Silvanus igazgatója telefonon azt nyilatkozta nekünk, a káreseményeket a hatóságok vizsgálatait (tűzvizsgálat, rendőrségi nyomozás) után tudják rendezni, mint fogalmazott, a szálló biztosítójának munkatársai a hatóságokkal párhuzamosan dolgoznak. Így egyelőre nem tud pontos választ adni arra, a kárrendezés technikailag hogyan fog lezajlani, de kiemelte,

szándékukban áll minden érintett vendéget megkeresni.

Pintér Róbert telefonon is megerősítette, ami Facebook-oldalukon olvasható, és ami a központi e-mail címre küldött automatikus válaszlevélben is szerepel. Eszerint a kommunikációs csatornáikhoz (internet, levelezőrendszer, szállodai adatbázis stb.) jelenleg nincs hozzáférésük, de nagy erőkkel dolgoznak az ideiglenes elérhetőség kiépítésében. Ezt követően azonnal felveszik a kapcsolatot mind a tűzesetben érintett vendégekkel, mind a jövőbeni foglalások vendégeivel is. Pintér Róbert hangsúlyozta,

befizetett előleg nem vész el.

A szállodaigazgató úgy vélte, a Hotel Silvanus fél éven belül újra fogadhat vendégeket. A részletekkel kapcsolatban azt közölte, a már meglevő foglalások vagy egy újranyitás utáni időpontban, vagy egy más visegrádi szállóba lesznek érvényesek. De aki kéri, az természetesen visszakapja a befizetett pénzét – fogalmazott Pintér Róbert.

A Hotel Silvanus igazgatója aláhúzta, nem kívánnak eltűnni a vendégek elől,

szeretnének hiteles vendéglátók maradni a továbbiakban is.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!