1p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Elkészült a hatósági jelentés.

Végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése az online szálláshelyfoglalási piacról, a hatóság támogatja a szállásfoglalási platformok szerződési feltételeinek szigorítását a magyar fogyasztók és a belföldi szállásadók védelme érdekében - közölte a GVH.

Az online szálláshely-közvetítési és szálláspiac ágazati vizsgálatot a beérkezett észrevételek értékelése után véglegesítették. A nemzeti versenyhatóság több javaslatot készített. Megtiltaná többek között a tisztességtelen, valamint az árversenyt akadályozó szerződéses gyakorlatokat, valamint átláthatóbbá tenné a rangsorolás szempontjait a szállásközvetítő platformokon.

A GVH szorgalmazza a javaslatok jogszabályba foglalását, illetve a gyakorlati alkalmazását - olvasható a közleményben. Az augusztusban kezdődött ágazati vizsgálatra a booking.com szálláshely-közvetítőt ért gyakori panaszok miatt volt szükség. A versenyhivatali jelentéstervezetet október 20-án tették közzé, a szakmai szervezetek ezt követően 30 napig küldhették el a véleményüket. A gyorsított ágazati vizsgálat végleges jelentését a GVH honlapján tették közzé.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!