<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Akár már egy hónap múlva utazhatunk Budapesten a 4-es metrón. A főpolgármester az Inforádióban azt mondta: legrosszabb esetben is csak pár hetet csúszhat a beruházás

A 4-es metró szerelvényeinek 150 ezer kilométer tesztutat kell hiba nélkül lefutniuk, jelenleg a négyhetes próba felénél tartanak, és eddig nem volt olyan probléma, amely veszélyeztetné a március végi átadást -  mondta az Inforádióban Tarlós István főpolgármester.

A politikus közölte, a tervezetthez képest a beruházás csak néhány hetet késhet. „Ha mégis bekövetkezne, hogy a Siemens valamit hibázik a saját szoftverével, akkor is legrosszabb esetben néhány hét csúszásról lehet szó” - fogalmazott.

Tarlós István elmondta, a tesztüzem alatt az elektronikát fejlesztő német Siemens cég és a szerelvényeket gyártó francia Alstom technológiáját össze kell hangolni, ezért a felszíni tömegközlekedésben az első hónapokban még nem lesz változás. „Nem akarjuk, hogy a fővárosi közösségi közlekedés olyan csorbát szenvedjen, amit az utazóközönség megérez” - nyilatkozta.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.