<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Kocsi Ilona, a Magyar Újságírók Szövetségének elnöke 5 pontban fogalmazta meg, mit tehetne a kormány a kiegyensúlyozott tájékoztatás elérése érdekében.

Az elnök cikkében kiemelte, hogy a tájékoztatás kigyenesúlyozottsága jelenleg nem valósul meg a magyar médiában, és ennek fontos szerepe volt a választások és a választási kampány során. Egy jól működő demokráciában azonban kiemelten fontos a tényszerű, alapos tájékoztatás és az esélyegyenlőség a közmédiában, ennek érdekében pedig a kormány a következőket tehetné, illetve, a következőket várja el Kocsi Ilona az új kormánytól:

  • Gondoskodjon arról, hogy a Médiahatóság állítsa helyre a médiaszabadság kereteit, az Alaptörvény szellemét és betűjét kövesse működésében, amely „elismeri és védi a sajtó szabadságát és sokszínűségét, biztosítja a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit.”
  • Akadályozza meg, hogy a közpénzből finanszírozott közmédia propaganda eszközzé silányítva működjön az adófizetők pénzéből. 

Kiegyensúlyozott tájékoztatás, az volna a jó. Fotó: Depositphotos.Kiegyensúlyozott tájékoztatás, az volna a jó. Fotó: Depositphotos.

  • Teremtse meg a független közszolgálati hírügynökség garanciáit. 
  • Szakítson azzal a gyakorlattal, melyben a közérdekű kormánytájékoztatókról kizártak egyes médiumokat. 
  • Legyenek nyilvánosak, követhetők, ellenőrizhetők a közpénzekből fizetett hirdetések. 

A teljes poszt itt olvasható el.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.