<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A spórolás keretében már készül a terv az elbocsátásokra. 

„A központi költségvetésből finanszírozott szervezeteknél végrehajtandó létszámleépítésekből” 30 milliárd forintot akar megspórolni a kormány – szúrta ki a Népszava a jövő évi büdzsé tervezetében.

Hozzáértők szerint ez arra utal, hogy bármelyik állami hivatal, minisztérium vagy háttérintézmény kénytelen lehet megválni több dolgozójától.

A Népszavának nyilatkozva a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Boros Péterné elmondta, hogy egyre több jelzést kapnak arról, hogy komoly leépítést terveznek a kormányhivatalokban, amelyekben több mint 37 ezren dolgoznak – Szabolcsban tíz százalék fölötti létszámcsökkentési tervekről tudnak, de állítólag a fővárosi szervezethez nem nyúlnának.

Komoly elbocsátások várhatók. Fotó: Unsplash
Komoly elbocsátások várhatók. Fotó: Unsplash

A lap kérdésére a Miniszterelnökség nem cáfolt, hanem így fogalmazott:

A kormány elkötelezett a bürokráciacsökkentés mellett. 2018-ban egy nagy létszámleépítést már végrehajtottunk. Továbbra is az a célunk, hogy kizárólag csak annyian dolgozzanak a központi közigazgatásban, mint amennyire feltétlenül szükség van.

A Népszava felhívja a figyelmet arra, hogy ezek szerint finomításra szorul a gazdaságfejlesztésért felelős miniszter kijelentése, amely szerint „a kormány önmagán végzi a legnagyobb spórolást”.