<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A spórolás keretében már készül a terv az elbocsátásokra. 

„A központi költségvetésből finanszírozott szervezeteknél végrehajtandó létszámleépítésekből” 30 milliárd forintot akar megspórolni a kormány – szúrta ki a Népszava a jövő évi büdzsé tervezetében.

Hozzáértők szerint ez arra utal, hogy bármelyik állami hivatal, minisztérium vagy háttérintézmény kénytelen lehet megválni több dolgozójától.

A Népszavának nyilatkozva a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Boros Péterné elmondta, hogy egyre több jelzést kapnak arról, hogy komoly leépítést terveznek a kormányhivatalokban, amelyekben több mint 37 ezren dolgoznak – Szabolcsban tíz százalék fölötti létszámcsökkentési tervekről tudnak, de állítólag a fővárosi szervezethez nem nyúlnának.

Komoly elbocsátások várhatók. Fotó: UnsplashKomoly elbocsátások várhatók. Fotó: Unsplash

A lap kérdésére a Miniszterelnökség nem cáfolt, hanem így fogalmazott:

A kormány elkötelezett a bürokráciacsökkentés mellett. 2018-ban egy nagy létszámleépítést már végrehajtottunk. Továbbra is az a célunk, hogy kizárólag csak annyian dolgozzanak a központi közigazgatásban, mint amennyire feltétlenül szükség van.

A Népszava felhívja a figyelmet arra, hogy ezek szerint finomításra szorul a gazdaságfejlesztésért felelős miniszter kijelentése, amely szerint „a kormány önmagán végzi a legnagyobb spórolást”.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.