<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Négy éve Varga Mihály hozta a budapesti 4. választókerületet, Tordai Bence viszont idén jó eséllyel legyőzte Gór Csabát.

A budapesti 4. választókerületben (ez a II. kerület és a III. kerület egy részét jelenti, ahol mintegy 72 ezren szavazhatnak) a fideszes Dr. Gór Csaba és ez egyesült ellenzék jelöltje, a párbeszédes Tordai Bence küzdött meg az országgyűlési képviselői helyért. Rajtuk kívül Láz Józsefet (Normális Párt), Nagy Attilát (Mi Hazánk), Juhász Veronikát (Magyar Kétfarkú Kutyapárt) és Horváth Diánát (Megoldás Mozgalom) vették még fel a nyilvántartásba.

A jogász végzettségű Dr. Gór Csaba 2019 óta a II. kerületi Fidesz–KDNP frakciójának vezetője, 2020 októberétől pedig a párt választókerületi elnöke ebben a választókerületben. Számos szervezetben tölt be társadalmi tisztséget, például a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságának a tagja.

Tordai Bence közgazdász-szociológus, 2015-2018 között a Párbeszéd Magyarországért párt szóvivője és kommunikációs igazgatója, 2018-tól pedig országgyűlési képviselője. Az ellenzéki előválasztáson az MSZP és a Párbeszéd közös jelöltjeként győzött ebben a választókerületben.

73 százalékot meghaladó feldolgozottság mellett Tordai Bence 50 százalék fölötti eredménnyel áll, Gór Csaba az eddig megszámolt szavazatok 41,63 százalékát gyűjtötte be.

Tordai Bence a kampányban. Fotó: Tordai Bence / Facebook
Tordai Bence a kampányban. Fotó: Tordai Bence / Facebook

2018-ban egyébként a Fidesz itt Varga Mihályt küldte csatasorba, aki meg is nyerte a körzetet a szavazatok mintegy 42 százalékával. Akkor a 2. helyen a DK-s Niedermüller Péter (37 százalék), a 3. helyen pedig az LMP-s  Ungár Péter (10 százalék) végzett – azaz együttesen több szavazatot kaptak a pénzügyminiszternél. Az akkori jelöltek közül most csak a kutyapártos Juhász Veronika mérettette meg magát.

A részvétel rendkívül magas, 80,48 százalékos volt.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.