2018. május 23. 13:58
mfor.hu

Elsőre további adóadminisztráció-csökkentést ígért.


Az adóügyeket Izer Norbert eddigi helyettes államtitkár viszi majd a Pénzügyminisztériumban, így a szakpolitikus lesz az adóhatóság legfőbb irányítója is.

Izer Norbert (MTI / Kovács Tamás) Izer Norbert (MTI / Kovács Tamás)

Minderről a Világgazdaság számolt be Varga Mihály pénzügyminiszter nyomán. Varga kedden, a Gazdasági Kabinet ülését követően elmondta, a NAV éléről távozó Tállai András negyedik ciklusát kezdi államtitkárként, ezúttal miniszterhelyettesként a parlamenti és kormányzati ügyeket viszi. 

A cél a további adócsökkentés – elsősorban az élőmunkát terhelő adók mérséklése és a közterhek fegyelmezettebb beszedése – hangsúlyozta Varga.

Izer pedig további lépéseket ígért az adóadminisztráció csökkentésében, tehát, hogy az adóhatóság mind több feladatot vesz majd át az adózóktól. Emellett Izer Norbert hatákonyabb együttműködést ígért az adószakma képviselőivel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.