2p

Ki a felelős az EU-s rekorder hazai inflációért?
Élesedik a konfliktus a jegybank és a kormány közt: kinek van igaza?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Simor Andrással - vegyen részt és kérdezzen Ön is a korábbi jegybankelnöktől!

2023. november 29. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Mathias Corvinus Collegium rendezvényén egyetlen felszólalásért kapott ennyit.

Érdekes információt ásott elő a Southern Poverty Law Center nevű amerikai szervezet. Kiderítette, hogy az amerikai szélsőjobboldal egyik médiacelebje 30 ezer dollárt kapott, amikor tavaly nyáron felszólalt a Mathias Corvinus Collegium (MCC) ifjúsági rendezvényén.

Mintegy félórás beszélgetésen vett részt Esztergomban és az egekig magasztalta az Orbán-kormányt a bevándorlás és melegjogok kemény elutasítása, valamint a sajtó megregulázása miatt. Mindezt onnan tudni, hogy az értesülést nyilvánosságra hozó tengerentúli emberjogi szervezet egyszerűen kikérte a szerződést a szervezőktől. 

(fotó: pixabay.com)
(fotó: pixabay.com)

Dennis Prager Tucker Carlsonnal együtt lépett fel, aki akkor egy héten át Budapestről sugározta politikai showműsorát a Fox News jobboldali tévécsatornán, és szintén az volt a feladata a rendezvényen, hogy a nyugati kultúra megmentőjeként áradozzon a magyar keresztény nacionalista modellről. 

A nepszava.hu az amerikai szélsőjobbos celebek itteni megjelenésével kapcsolatban megkérdezte a Political Capital egyik elemzőjét, aki szerint a vendégjárás (Dennis Pragere és Tucker Carlsoné, korábban pedig Steve Bannoné és Milop Yiannopoulosé) hasznos belpolitikai szemszögből is, mivel a Fidesz hívei azt látják, hogy vezető amerikai ideológusok érkeznek, ugyanazt mondják, mint Orbán Viktor, és méltatják őt is, meg a politikáját is.
 
Dennis Pragerrel kapocsolatban a rendezők azt állítják, hogy semmilyen költséget nem álltak. A meghívott szerint az összegből 10 ezer dollárt elvitt a business osztályú repülőjegy, így neki "csupán" 20 ezer dollár maradt - írta a lap.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!