<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Vasárnap délelőtt Márki-Zay Péter családjával közösen adta le a szavazatát, mely után rövid sajtótájékoztatót is tartott.

Beszéde elején Márki-Zay Péter köszönetet mondott a választásban résztvevőknek, majd azzal folytatta, hogy a levélszavazatok esetében félő, hogy nem sikerült megőrizni a választás tisztaságát, mely egyébként amúgy is a 106 választókerületben fog eldőlni.

Az egységes ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint a győzelem azon múlik, hogy mindenkit mozgósítani tudjanak. "Minden szavazat számít. Egy szavazat eldönthet egy körzetet, egy körzet egy kerületet, és egy kerület is eldöntheti a választást" - mondta.

Egy újságírói kérdésre válaszul elárulta, mi lenne a legelső lépése az új kormánynak:

"siker esetén a legelső csatlakozni az európai ügyészséghez, hogy minden bűnöző börtönbe menjen és ne legyünk következmények nélküli ország".

Márki-Zay Péter is leadta voksát. Fotó: 24.hu/FacebookMárki-Zay Péter is leadta voksát. Fotó: 24.hu/Facebook

Majd határozottan ismét cáfolta a kormánypártok által felhozott vádakat:

"Oroszország továbbra is rászorul az unió pénzére, az EU pedig rászorul az orosz gázra. Ezért fel sem merülhet a gázellátás kockáztatása. Szánalmas hazugság, hogy a gázszállítások leállítását követelnénk".

Márki-Zay Péter úgy véli, sikerük esetén a lopással szemben kell keményebb fellépésre számítani. Szerinte ezt a választást nem Kubatov-listákkal kell megnyerni. Nyilvánvalónak tartja, hogy nincs demokrácia Magyarországon és szabad választásokról sem lehet beszélni. Eredménytől függetlenül nem tartja szabadnak ezt a választást sem, és példaként említette, hogy a közpénzből fenntartott közmédiában 4 év alatt 5 percet kaptak az ellenzéki vezetők a megszólalásra.

"Annak ellenére veszünk részt a választáson, hogy tudjuk, Orbán Viktor hazudik és csal, nem áll ki egy nyílt küzdelemre és mindent megtesz azért, hogy örökre hatalmon maradjon."

Ugyanakkor hisz abban, hogy ha mindenki elmegy, akkor még ilyen igazságtalan és lehetetlen körülmények között is van esély leváltani Magyarország 1000 éves történelmének legkorruptabb kormányát.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.