3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Dézsi Csaba András azzal próbálta szalonképessé tenni cselekedetét, hogy az orvosi munkájáról és papagájairól is beszélt.

A győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban tartott kampányelőadást Dézsi Csaba András fideszes polgármester, ahol – hogy ne tűnjön azonnal pártpolitikai kampánynak – orvosi munkájáról és papagájairól is beszélt. Fő mondanivalójaként azonban választási ellenfeleit szidta a választókorú középiskolások előtt – írta Facebook-posztjában Pintér Bence, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület elnöke és a győri ellenzéki polgármesterjelöltje.

Dézsi Csaba András nem fogta vissza magát. Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Dézsi Csaba András nem fogta vissza magát. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Pintér információi szerint szerint az eseményen nem „részt vehettek” a diákok – ahogy arról a fideszes propagandamédia beszámolt –, hanem

kötelező volt a részvétel a jelen lévő két végzős, tehát júniusig jó eséllyel választókorba lépő diákokból álló osztályok számára.

"Így a kötelező előadáson az ország egyik legjobb gimnáziumának diákjai a valóban érdekes, orvosi munkáról szóló beszélgetés mellé meghallgathatták Dézsi polgármester szokásos, Pintér Bence által már sokszor leleplezett hazugságait" - fogalmaz az ugytudjuk.hu. Arról, hogy

- soha nem is terveztek ide akkumulátorgyárat, miközben az Iparkamara helyi elnöke és a GyőrPlusz újság is elismerte már ezt;

- Győrben osztottak először ingyenes LED-izzókat, miközben Pécsett osztották azokat;

- hogy az „ellenzék” hazudik a 600 milliárdos kulturális negyed megvalósíthatatlanságáról, amelynek megvalósítását ugyebár el sem tudta kezdeni az elmúlt 5 évben, csak addig jutott, hogy a győriek akaratával szemben akarta lebontani a Nemzeti Színházunkat.

A győri ellenzék polgármesterjelöltjének információi szerint Dézsi Csaba András emellett több alkalommal is megalázó hangnemben beszélt az ellenzékről, illetve Borkai Zsolt volt fideszes expolgármesterről. Pintér Bence szerint ezekkel a megjegyzéseivel a polgármester egyértelműen kampánytevékenységet folytatott az iskolában, ami elfogadhatatlan. Ráadásul a fideszes polgármester bejelentette, további ilyen előadásokat tervez más oktatási intézményekben is, de tudomásuk szerint ezekről az eseményekről nem értesítik előre a szülőket. Nem kérik hozzájárulásukat, hogy gyermeküket a fideszes polgármester saját kampánycéljaira használja, valamint, hogy egy propaganda-eseményen győzködheti őket.

„Mivel már ez az egy alkalom is elfogadhatatlan volt, apaként és polgármesterjelöltként kötelességemnek érzem, hogy a gyerekeinket megvédjem az agymosó propagandától: bejelentést teszek az oktatási jogok biztosánál” – zárta posztját Pintér Bence, az ellenzék győri polgármesterjelöltje.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!