3p

A csepeli Fidesz korábbi vezetője szerint a képviselő nem tudja feldolgozni, hogy már nem ő a polgármester.

Az elmúlt hetekben több hír is érkezett a csepeli fideszes kerületi vezetés és a Fidesz-alelnök, a korábbi polgármester, most képviselő és kormánybiztos Németh Szilárd közötti konfliktusról. Az ellentétek a kerületben a Birkózó Akadémiának épült csarnok körül kristályosodtak ki, de a Népszava írása szerint már korábban is megvoltak.

A lap Ábel Attilával, a kerület fideszes alpolgármesterével készített interjút, amelyben a kormánypárt korábbi kerületi elnöke elmondja, hogy Borbély Lénárd, 2014 óta regnáló polgármester és Németh között 2018-ig csak "érthetetlen konfliktusok" alakultak ki, de 2019-ben eldurvult a helyzet.

"A Fideszben ő áll magasabban a ranglétrán, és meggyőződéssel vallja, hogy választókerületi elnökként joga van akár megbuktatni is a polgármestert. Akkor is, ha sikeres, és ha ebbe a helyi Fidesz belebukik. 2014-es megválasztása után Borbély Lénárd sikeres polgármester lett. 2018-ig „csak” érthetetlen ellentétek alakultak ki közte és Németh Szilárd között. Én a Fidesz csepeli elnökeként folyamatosan próbáltam ezeket a konfliktusokat kisimítani, de lehetetlen volt. A képviselő úrnak ugyanis valójában az volt a baja, hogy nem ő a polgármester. Összeférhetetlenség miatt nem is lehetett volna ő, de ezt képtelen volt elfogadni és elviselni. Évről évre egyre durvább vádakkal támadta Borbély Lénárdot. Aztán 2019 tavaszán – az EP és önkormányzati választások előtt – négyszemközt arra kért engem, hogy segítsek neki megbuktatni a polgármestert. Én erre azt kértem tőle, hogy ne indítson belháborút, mert abból csak az ellenzék jön ki győztesen. Ezért váltatott le 15 év után a csepeli Fidesz éléről. Ha nem nézem, hogy összesen 19 évig segítettem Szilárdot mindenben, és dolgoztam a Fidesz győzelméért, tulajdonképpen vicces dolog, hogy végül azért buktam meg, mert nem akartam a saját pártom bukását."

Ábel Attila arról is beszélt, hogy Németh az Alaptörvényt sem fogadja el teljesen.

"Van egy zavaros elmélete, amely szerint az Alaptörvény leírt szövege felett áll egy láthatatlan, élő alkotmány, amit a Fidesz választókerületi elnökei testesítenek meg. Mivel ő az alkotmányozó többség tagja, ő saját magát az Alaptörvény feletti 'élő alkotmánynak' tartja, aki szóban törvénykezik. Erre vezeti vissza, hogy nem a megválasztott polgármester a polgármester, hanem a választókerületi elnök. Valójában ezért nem lehet vele leülni tárgyalni semmiről, hiszen álláspontja szerint övé a hatalom, nekünk nincs jogunk semmiben sem vitatkozni vele."

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!