TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

Kedden délben nemzetközi sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor.

Az újraválasztott kormányfő miután köszönetet mondott a választásban résztvevőknek, a kampány és az eredmény értékelésére tért ki. A kampány szerinte erőteljes és intenzív volt, melynek során minden üzenetet sikerült eljuttatni a választópolgárokhoz.

A választás eredményével Orbán értelmezése szerint a magyar emberek kijelölték a legfontosabb témákat: bevándorlás és nemzeti szuverenitás. "A magyarok úgy döntöttek, hogy csak ők dönthetik el, kikkel kívánnak együtt élni Magyarországon." - mondta Orbán. Hozzátette: a választók a nemzeti szuverenitás mellett tették le a voksukat, ezért a kormánynak a Nemzetek Európája mellett kell kiállnia és nem az európai egyesült államok mellett.

Orbán Viktor az április 10-i, rendkívüli sajtótájékoztatón az Országházban. (MTI/Soós Lajos) Orbán Viktor az április 10-i, rendkívüli sajtótájékoztatón az Országházban. (MTI/Soós Lajos)

Az eredmények ismeretében szerinte más koalíciós párt bevonása nem indokolt a kormányalakításba. A következő 4 évben azonban nem a korábbi kormányzást szeretnék folytatni, hanem új kormányzásba és egy új ciklusba kezdenének. Ezért jelentős változásokra lehet majd számítani a kormány struktúráját és személyi összetételét illetően is. Témáját tekintve a következő ciklus demográfiai központú lehet.

Az április 15-re hirdetett tüntetéssel kapcsolatban érkező újságírói kérdésre Orbán csak annyit reagált: "az emberek döntöttek. Ennyi".

Kérdezték a miniszterelnököt a holnaptól bezáró Magyar Nemzetről és a leálló a Lánchíd rádióról is. Először nem reagált, majd az RTL Klub későbbi kérdésére annyit elmondott, hogy ezek üzleti ügyek, magánkézben lévő médiumok, így majd a tulajdonosok eldöntik, mi lesz a két sajtóorgánummal.

Külföldi újságírók aziránt érdeklődtek, hogy milyen garanciát tud adni arra vonatkozóan, hogy nem fog visszaélni a kétharmaddal. Erre Orbán válasza csak annyi volt: "szeretjük az alaptörvényt".

A The Economist újságírója az EBESZ által megfogalmazott kritikára tért ki kérdésében, ami elítélte a megfélemlítő, pártfinanszírozott, idegengyűlölő kampányt. A miniszterelnök válaszában úgy fogalmazott: Köszönöm a részvételt!

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.