<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Mindenki Magyarországa Mozgalom mai tisztújításán ketten is indulnak a volt miniszterelnök-jelölt ellen.

Az MMM elnöki székéért Márki-Zay Péter mellett Magyar György ügyvéd, illetvve Deutsch Tibor tag is elindul - írta meg a Magyar Hang. A helyzetet bonyolítja, hogy a tisztújítás előtt 120 új tagot vett fel a szervezet, és ma már ők is szavazhatnak.

Márki-Zay Péter a lap megkeresésére elmondta, hogy valóban volt - relatíve - tömeges tagfelvétel, de erre azért kerülhetett sor, mert a választások előtt sokan kérték felvételüket a mozgalomba, de a választásokig moratórium volt érvényben, így az ő belépésükről most született döntés.

Saját esélyeiről szólva a hódmezővásárhelyi polgármester úgy nyilatkozott, hogy az MMM-en belül tapasztalatai szerint kisebbségben vannak azok, akik nem az általa is osztott elképzeléseket támogatják a szervezet jövőjéről, egyesek mögött pedig kimondottan más pártok politikai érdekeit feltételezi.

"Hogy ez a kisebbség a tisztújításon többségbe kerül-e, nem tudom. Arra számítok, hogy az ezer fős MMM-tagságból körülbelül kétszázan jelennek meg, így nem zárható ki, hogy egy jól szervezett csoport akár az enyémmel ellentétes irányt is elfogadtathat a közgyűléssel"

- nyilatkozta a politikus, akit a válaszásokon közösen induló ellenzéki pártok irányából a kudarc után sokan vádoltak azzal, hogy nem megfelelően vezette a közös listát és a kampányt.