2018. május 14. 10:52
mfor.hu

Indoklás nincs, közös megegyezés lesz. Pedig úgy hírlik, jól végezte a munkáját az ügyvezető, amit jókora év végi bónusszal is jutalmazott az önkormányzat.

Május 10-én zárt ülést tartott a szentendrei képviselő testület, ahol arról döntöttek, hogy Drégely Miklós június 10-i hatállyal közös megegyezéssel távozik a V8 Uszoda ügyvezetői tisztségéből.

Az előterjesztés szövege szerint Drégely Miklóst visszahívja az Vizes Nyolcas uszodát üzemeltető Aquapalace Kft. ügyvezetői tisztségéből, munkaviszonya indoklás nélkül, közös megegyezéssel szűnik meg. Az új ügyvezető Wildner Márton Benedek lesz, havi bruttó 560 ezres fizetéssel. Testvére jelenleg a Kft. felügyelőbizottsági tagja, de az összeférhetetlenség feloldása miatt helyére új tagot választanak.

V8 uszoda (Fotó: Facebook) V8 uszoda (Fotó: Facebook)

Drégely visszahívása azért is meglepő, mert tavaly decemberben munkájának elismeréséért, járulékokkal együtt 1,48 milliós jutalmat kapott az önkormányzattól - írja az endreikorkep.blog.hu.

A Társaság az Élhető Szentendréért is szentelt egy bejegyzést ennek a váratlan fejleménynek, az oda érkezett kommentek alapján többen is értetlenkednek a visszahíváson. Hiszen úgy tűnik, nemcsak az önkormányzat szerint, de a lakosok szerint is jól végezte munkáját Drégely, akinek irányítása alatt a V8 az Év fürdője címet is megkapta. Az elérhető beszámolók alapján irányítása alatt 2015-ben és 2016-ban is csökkent a Kft. vesztesége (2016-ban 211 millióról 166-ra) és a bevétel is nagyot ugrott 2016-ban, 158 millióról 171-re.

Drégely Miklós 2015. július 26-a óta volt az Aquapalace Kft. ügyvezetője. Korábban barcelonai kereskedelmi konzul tisztséget töltötte be, majd a bécsi Spanyol Idegenforgalmi Hivatalnál dolgozott. Spanyolul és angol felsőfokon, katalán és német nyelven alapfokon beszél.