2016. november 4. 13:49

Tovább terjeszkedik Hollywoodban a Dalian Wanda kínai konglomerátum: egymilliárd dollárért megvásárolta a Dick Clark Productions vállalkozást, amely többek között a Golden Globe-díjak gáláját és a Miss America szépségversenyt jegyzi.

A Kína leggazdagabb embere, Vang Csian-lin tulajdonában álló cég pénteken jelentette be, hogy teljes egészében megvásárolja az ikonikus amerikai produkciós céget, amely a country zenei díjak, a Billboard zenei díjak átadóit is gyártja.

A Dick Clark cég tulajdonososa, az Eldriges Industries média befektetési csoport közölte, hogy szeptember óta folytat tárgyalásokat a Wandával, amely korábban már megvásárolta az Egyesült Államokban az AMC Entertainment Holdings filmszínházakat és a Jurassic World, a Godzilla, a Tűzgyűrű nagysikerű filmeket is jegyző Legendary Entertainment stúdiót 3,5 milliárd dollárért. A kínai vállalatcsoport szeptemberben a Sony Pictures céggel kötött megállapodást filmforgalmazásról és filmgyártás közös finanszírozásáról. A Legendary már kínai stúdióban fogja forgatni a Tűzgyűrű és a Godzilla folytatását.

Ők a szórakoztató ipar legjobban kereső sztárjai

A Wanda közleménye szerint a Dick Clark cég megvásárlásával a kínai cég megtette első lépését a televíziós piacon. Közölték, hogy az üzlet megkötése után meg fogják tartani az amerikai cég teljes vezetését.

Augusztusban Vang a Reuters brit hírügynökségnek adott nyilatkozatában közölte, hogy idén még kétmilliárd dollárt kíván befektetni az Egyesült Államokban. Legfőbb célja Hollywood gyártási technológiáját és erejét Kínába vigye, és érdeklődését fejezte ki a hat legnagyobb hollywoodi stúdió iránt is.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.