2016. november 4. 13:49

Tovább terjeszkedik Hollywoodban a Dalian Wanda kínai konglomerátum: egymilliárd dollárért megvásárolta a Dick Clark Productions vállalkozást, amely többek között a Golden Globe-díjak gáláját és a Miss America szépségversenyt jegyzi.

A Kína leggazdagabb embere, Vang Csian-lin tulajdonában álló cég pénteken jelentette be, hogy teljes egészében megvásárolja az ikonikus amerikai produkciós céget, amely a country zenei díjak, a Billboard zenei díjak átadóit is gyártja.

A Dick Clark cég tulajdonososa, az Eldriges Industries média befektetési csoport közölte, hogy szeptember óta folytat tárgyalásokat a Wandával, amely korábban már megvásárolta az Egyesült Államokban az AMC Entertainment Holdings filmszínházakat és a Jurassic World, a Godzilla, a Tűzgyűrű nagysikerű filmeket is jegyző Legendary Entertainment stúdiót 3,5 milliárd dollárért. A kínai vállalatcsoport szeptemberben a Sony Pictures céggel kötött megállapodást filmforgalmazásról és filmgyártás közös finanszírozásáról. A Legendary már kínai stúdióban fogja forgatni a Tűzgyűrű és a Godzilla folytatását.

Ők a szórakoztató ipar legjobban kereső sztárjai

A Wanda közleménye szerint a Dick Clark cég megvásárlásával a kínai cég megtette első lépését a televíziós piacon. Közölték, hogy az üzlet megkötése után meg fogják tartani az amerikai cég teljes vezetését.

Augusztusban Vang a Reuters brit hírügynökségnek adott nyilatkozatában közölte, hogy idén még kétmilliárd dollárt kíván befektetni az Egyesült Államokban. Legfőbb célja Hollywood gyártási technológiáját és erejét Kínába vigye, és érdeklődését fejezte ki a hat legnagyobb hollywoodi stúdió iránt is.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.