2001. december 10. 11:00

Alapjaiban nem, de részleteiben több ponton is változtak az adószabályok, 2002-től, derült ki egy konferencián.

A családi gazdálkodóra (a fogalmat egy decemberben várható törvénymódosítás tisztázza) az őstermelőre vonatkozó szabályok az irányadóak. Az átalányadó 6 millió forint bevételig válaszható. Megszűnik a kistermelői költségátalány eddigi 1,2 millió forintos korlátja. A nagy összegű tárgyi eszköz vásárlás egy összegben elszámolható, és az abból keletkezett veszteség korlátlan ideig elhatárolható.

Új, némileg bonyolult előírások vonatkoznak arra az esetre, ha magánszemély termőföldet ad el családi gazdálkodónak.

Kedvezően változtak a tőkejövedelmekkel kapcsolatos szabályok is, melyek csak a belföldi tőzsdére bevezetett értékpapírokra vonatkoznak.

A kisvállalkozói adókedvezmény 10 millió forintról 30 millió forintra nő.

Adómentes a természetben adott iskolakezdési támogatás, a gyermekenként évi 10 ezer forintig. Az e fölötti rész már a szülő jövedelme, mely után a munkáltató a természetbeni juttatásokra vonatkozó terheket viseli.

A sportszolgáltatásnál, mint adómentes természetbeni juttatásnál a kifizető által működtetett sportintézmény helyett a kifizető által fenntartott kifejezés lépett be, így szűkítve a lehetséges kedvezményezettek körét.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.