1p

Nincs saját nyaralójuk, így olcsóbb, szól az indoklás.

Négycsillagos, superior kategóriájú luxusszállodában üdülnek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) munkatársai Hévízen, írja a Magyar Nemzet.

a hévízi Hotel Carbona (forrás: booking.com)

A médiahatóság a Hotel Carbonával közbeszerzésen kívül kötött hároméves szerződést (2017–2020 júliusa), 197 millió forint értékben. A szálló három pályázó közül nyerte el a szerződést, mert ők adták a legjobb árajánlatot.

A médiahatóság azzal magyarázta a Magyar Nemzetnek ezt a megoldást, hogy az NMHH-nak nincs saját üdülője, ez viszont olcsóbb így, mint fenntartani egy ingatlant.

Az NMHH és a Carbona együttműködése nem újkeletű, az első szerződést még 2000 márciusában kötötte a hotellel az NMHH elődje, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), de akkor még 35 millió forintba került egy év. 2014-ben már 42,6 millió forintos volt a számla, a 2017–2020-as időszakra megkötött 197 millió forintos szerződés alapján pedig egy évre már 65,6 millió forintot jelent a pihenés.

Van miből kifizetni, mert az NMHH 2017-ben 35,3 milliárd forintos költségvetésből gazdálkodik.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!