TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. január 16. 14:05
mfor.hu

A Pallas Athéné Alapítványok 4,2 milliárd forinttal, 272,7 milliárdra növelték a vagyonukat 2018-ban – tették közzé az alapítványok. Hozzátéve: a tavalyi volt a legsikeresebb évük.

Alapításuktól kezdve összesen 6,33 milliárd forinttal gyarapodott az alapítványok vagyona. Eközben több mint 7,8 milliárd forint értékben támogattak több mint 1400 oktatási, tudományos pályázatot.

Még mindig van bankbetétje az alapítványoknak Még mindig van bankbetétje az alapítványoknak

A 272,7 milliárd forintos vagyonuk döntő részét 2018 végén befektetésben tartották az alapítványok és az általuk alapított gazdasági társaságok. Összességében 113,6 milliárdot befektetési jegyben, 95,3 milliárdot ingatlanban, 47,6 milliárdot vállalati kötvényekben és 16,2 milliárdot bankbetétben.

Az alapítványok tulajdonába tartozik a 2018 tavaszára felújított egykori Várkert KIOSZK, amely Ybl Budai Kreatív Ház néven, kortárs képzőművészeti, valamint keleti kultúrákat bemutató kiállítótérként nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. A tavalyi év második felében befejeződött a budai Várnegyed központjában álló egykori budai Óvárosháza teljes körű rekonstrukciója is, melynek eredményeként a Bölcs Vár névre keresztelt épületben kiemelkedő színvonalú oktatási és tudományos munka folyik. Az alapítványi körbe tartozó Pallas Athéné Könyvkiadó az elmúlt év során 16 – eddig csak külföldön elérhető – gazdasági témájú könyvet fordíttatott magyar nyelvre és jelentetett meg.

Az alapítványok a formából adódó szabályozás miatt is kötelesek megőrizni a rájuk bízott vagyont. Azt nem költhetik el, csak befektethetik és annak hozamát használhatják fel tevékenységük során. Az alapító által juttatott vagyont az alapítványok körültekintő kockázatvállalással kezelik oly módon, hogy biztonságos befektetéssel a lehető legmagasabb hozamot érik el – emlékeztettek közleményükben az alapítványok. Hozzátéve: kizárólag a befektetéseik hozamaiból gazdálkodhatnak, így tevékenységük hosszú évtizedeken át önfenntartó lehet.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.