<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Pallas Athéné Alapítványok 4,2 milliárd forinttal, 272,7 milliárdra növelték a vagyonukat 2018-ban – tették közzé az alapítványok. Hozzátéve: a tavalyi volt a legsikeresebb évük.

Alapításuktól kezdve összesen 6,33 milliárd forinttal gyarapodott az alapítványok vagyona. Eközben több mint 7,8 milliárd forint értékben támogattak több mint 1400 oktatási, tudományos pályázatot.

Még mindig van bankbetétje az alapítványoknakMég mindig van bankbetétje az alapítványoknak

A 272,7 milliárd forintos vagyonuk döntő részét 2018 végén befektetésben tartották az alapítványok és az általuk alapított gazdasági társaságok. Összességében 113,6 milliárdot befektetési jegyben, 95,3 milliárdot ingatlanban, 47,6 milliárdot vállalati kötvényekben és 16,2 milliárdot bankbetétben.

Az alapítványok tulajdonába tartozik a 2018 tavaszára felújított egykori Várkert KIOSZK, amely Ybl Budai Kreatív Ház néven, kortárs képzőművészeti, valamint keleti kultúrákat bemutató kiállítótérként nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. A tavalyi év második felében befejeződött a budai Várnegyed központjában álló egykori budai Óvárosháza teljes körű rekonstrukciója is, melynek eredményeként a Bölcs Vár névre keresztelt épületben kiemelkedő színvonalú oktatási és tudományos munka folyik. Az alapítványi körbe tartozó Pallas Athéné Könyvkiadó az elmúlt év során 16 – eddig csak külföldön elérhető – gazdasági témájú könyvet fordíttatott magyar nyelvre és jelentetett meg.

Az alapítványok a formából adódó szabályozás miatt is kötelesek megőrizni a rájuk bízott vagyont. Azt nem költhetik el, csak befektethetik és annak hozamát használhatják fel tevékenységük során. Az alapító által juttatott vagyont az alapítványok körültekintő kockázatvállalással kezelik oly módon, hogy biztonságos befektetéssel a lehető legmagasabb hozamot érik el – emlékeztettek közleményükben az alapítványok. Hozzátéve: kizárólag a befektetéseik hozamaiból gazdálkodhatnak, így tevékenységük hosszú évtizedeken át önfenntartó lehet.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.