2015. szeptember 16. 10:55

Ismét jelentős leépítésre készül a Hewlett-Packard, az elbocsátások a vállalati üzletágat érintenék - írja a Reuters.

A HP a dolgozóinak 10 százalékától válnak meg, ami 2,7 milliárd dolláros egyszeri költséget jelent majd a vállalatnak, és a cég közlése szerint ugyanekkora egyszeri kiadást jelent majd a negyedik negyedévre is a döntés. A mostani leépítések globálisan a vállalati tevékenységet érintik, további részleteket azonban arról, hogy pontosan hol és hány dolgozótól válnak meg, nem lehet tudni egyelőre.

A társaság másfél évvel ezelőtt már bejelentett egy 50 ezer fős leépítést. Ezt követi a mostani akár 30 ezer főt is érintő döntése. Ráadásul elemzők szerint ezzel még nincs vége a leépítéseknek, amelyek 2016-ig elhúzódhatnak.

A HP idén válik ketté, novemberben ugyanis leválasztja a vállalati üzletágakat, amelyek a Hewlett Packard Enterprise nevű cég alatt működnek majd. A vállalati hardverek és szolgáltatások a leggyorsabban növekvő terület a vállalaton belül, viszont jelenleg a kereslet lassulásával küzdenek.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.