2018. január 11. 07:57

Mérnökök, jogászok, közgazdászok állnak alkalmazásban.

A földmunkáknak ezekben a hetekben kellene elkezdődniük az új paksi blokkoknak helyet adó területen, de az erre a célra létrehozott társaság már több száz embert foglalkoztat.

Süli János 

Egy szocialista képviselő, Tóth Bertalan kérdezte meg Süli János atomügyi tárca nélküli minisztert arról, hogy mennyi embert foglalkoztat a Paks II Zrt. A miniszter írásbeli válaszából kiderül, hogy 362 dolgozó kapja fizetését a társaságtól. Az alkalmazottak 93 százaléka egyetemi, vagy főiskolai végzettséggel rendelkezik – közölte Süli János.

Íme, a lista azokról, akikre a képviselő kérdése vonatkozott (végzettség/fő).

  • nukleáris mérnök: 20
  • erőművi gépészmérnök: 36
  • energetikai mérnök: 15
  • vegyészmérnök: 13
  • villamosmérnök: 35
  • környezetvédelmi mérnök: 19
  • építész- és építőmérnök: 15

Rajtuk kívül más műszaki végzettségű munkavállalókat is foglalkoztat a cég, valamint jogi és közgazdász diplomával rendelkező alkalmazottak is szerepelnek a fizetési listán. A fizetésekről ugyan nem esik szó a tájékoztatásban, de valószínűnek tűnik, hogy a technológiai specialitások miatt kiemelt bérezésben részesülnek a dolgozók.

Abban egyébként semmi rendkívüli nincs, hogy a projekt, pontosabban a tényleges beruházás elkezdése előtt már ennyi embert alkalmaz a vállalat. Az előkészítő munkák mellett az üzemeltetésre való felkészülés is indokolja, hogy időben állományba kerüljenek a szakemberek.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.