TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. január 11. 07:57

Mérnökök, jogászok, közgazdászok állnak alkalmazásban.

A földmunkáknak ezekben a hetekben kellene elkezdődniük az új paksi blokkoknak helyet adó területen, de az erre a célra létrehozott társaság már több száz embert foglalkoztat.

Süli János 

Egy szocialista képviselő, Tóth Bertalan kérdezte meg Süli János atomügyi tárca nélküli minisztert arról, hogy mennyi embert foglalkoztat a Paks II Zrt. A miniszter írásbeli válaszából kiderül, hogy 362 dolgozó kapja fizetését a társaságtól. Az alkalmazottak 93 százaléka egyetemi, vagy főiskolai végzettséggel rendelkezik – közölte Süli János.

Íme, a lista azokról, akikre a képviselő kérdése vonatkozott (végzettség/fő).

  • nukleáris mérnök: 20
  • erőművi gépészmérnök: 36
  • energetikai mérnök: 15
  • vegyészmérnök: 13
  • villamosmérnök: 35
  • környezetvédelmi mérnök: 19
  • építész- és építőmérnök: 15

Rajtuk kívül más műszaki végzettségű munkavállalókat is foglalkoztat a cég, valamint jogi és közgazdász diplomával rendelkező alkalmazottak is szerepelnek a fizetési listán. A fizetésekről ugyan nem esik szó a tájékoztatásban, de valószínűnek tűnik, hogy a technológiai specialitások miatt kiemelt bérezésben részesülnek a dolgozók.

Abban egyébként semmi rendkívüli nincs, hogy a projekt, pontosabban a tényleges beruházás elkezdése előtt már ennyi embert alkalmaz a vállalat. Az előkészítő munkák mellett az üzemeltetésre való felkészülés is indokolja, hogy időben állományba kerüljenek a szakemberek.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.