<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

Mérnökök, jogászok, közgazdászok állnak alkalmazásban.

A földmunkáknak ezekben a hetekben kellene elkezdődniük az új paksi blokkoknak helyet adó területen, de az erre a célra létrehozott társaság már több száz embert foglalkoztat.

Süli János 

Egy szocialista képviselő, Tóth Bertalan kérdezte meg Süli János atomügyi tárca nélküli minisztert arról, hogy mennyi embert foglalkoztat a Paks II Zrt. A miniszter írásbeli válaszából kiderül, hogy 362 dolgozó kapja fizetését a társaságtól. Az alkalmazottak 93 százaléka egyetemi, vagy főiskolai végzettséggel rendelkezik – közölte Süli János.

Íme, a lista azokról, akikre a képviselő kérdése vonatkozott (végzettség/fő).

  • nukleáris mérnök: 20
  • erőművi gépészmérnök: 36
  • energetikai mérnök: 15
  • vegyészmérnök: 13
  • villamosmérnök: 35
  • környezetvédelmi mérnök: 19
  • építész- és építőmérnök: 15

Rajtuk kívül más műszaki végzettségű munkavállalókat is foglalkoztat a cég, valamint jogi és közgazdász diplomával rendelkező alkalmazottak is szerepelnek a fizetési listán. A fizetésekről ugyan nem esik szó a tájékoztatásban, de valószínűnek tűnik, hogy a technológiai specialitások miatt kiemelt bérezésben részesülnek a dolgozók.

Abban egyébként semmi rendkívüli nincs, hogy a projekt, pontosabban a tényleges beruházás elkezdése előtt már ennyi embert alkalmaz a vállalat. Az előkészítő munkák mellett az üzemeltetésre való felkészülés is indokolja, hogy időben állományba kerüljenek a szakemberek.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.