2017. június 9. 09:22

Balatonfüred és Budapest a tett helyszíne.

Aki azt álmodta, hogy a finishre megáll a vizes vébé pénzszórása, az ébredjen fel, és kacagjon egy jóízűt a felelőtlen derűlátásán. A lasztminites raktárépítés után ugyanis megint beérkezett két tétel, melyek együtt több mint 370 millió forinttal dobják meg a rendezvény költségvetését. Építési munkákról van szó, két helyszínen.

Az egyik pluszköltséget egy már ismert projekt szülte. A torna egyetlen nem budapesti helyszínén, Balatonfüreden épülő mélygarázs drágult meg 156 millió forinttal, és lett végül belőle 1,85 milliárd forintos beruházás. Az erről szóló szerződést a város önkormányzata a „GÓTIKA” Balatonfüred és Környéke Építőipari Kft.-vel eredetileg még tavaly novemberben kötötte meg, ám a drágulásról szóló hirdetmény csak most csütörtökön jött ki.

A munkálatok a Zákonyi Ferenc utcában folynak, június 15-ig kell befejezni őket. A szerződés teljes keretösszege viszont 3,4 milliárd forint, mert a Széchenyi István utcában is van opció parkolóépítésre. 

A másik szerződés budapesti építőmunkákról szól. Ezt a Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. kötötte a SATIS MOBIL Projekt Kft.-vel, sürgősségi eljárással. Pályáztak még: MOVE EVENT& PROJECT Kft. és HUDÁK Közmű Kft..

A nyertes Satisnak 338 férőhelyes, ideiglenes személyzeti és sajtós parkolót kell építenie a Dagály közelében, a Vizafogó utcánál. Ezt a szerződést május 31-én kötötték meg, és 215 millió forintot ér, ami azt jelenti, hogy egy darab murvás, magánterületen létesített parkolóhely 636 ezer forintba kerül. Az ideiglenes parkoló területe egyébként magánterület, a Zahara Park Kft. tulajdonában van.

A két tétellel a vizes vébé most összesen 371 millió forinttal drágult, amivel a rendzezvény teljes költsége 102,8 milliárdnál tart.

A műszaki leíráshoz csatolt kép alapján ez a minta a parkolási rend kialakítására. Valami hasonló készül tehát.

mfor.hu