2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Balatonfüred és Budapest a tett helyszíne.

Aki azt álmodta, hogy a finishre megáll a vizes vébé pénzszórása, az ébredjen fel, és kacagjon egy jóízűt a felelőtlen derűlátásán. A lasztminites raktárépítés után ugyanis megint beérkezett két tétel, melyek együtt több mint 370 millió forinttal dobják meg a rendezvény költségvetését. Építési munkákról van szó, két helyszínen.

Az egyik pluszköltséget egy már ismert projekt szülte. A torna egyetlen nem budapesti helyszínén, Balatonfüreden épülő mélygarázs drágult meg 156 millió forinttal, és lett végül belőle 1,85 milliárd forintos beruházás. Az erről szóló szerződést a város önkormányzata a „GÓTIKA” Balatonfüred és Környéke Építőipari Kft.-vel eredetileg még tavaly novemberben kötötte meg, ám a drágulásról szóló hirdetmény csak most csütörtökön jött ki.

A munkálatok a Zákonyi Ferenc utcában folynak, június 15-ig kell befejezni őket. A szerződés teljes keretösszege viszont 3,4 milliárd forint, mert a Széchenyi István utcában is van opció parkolóépítésre. 

A másik szerződés budapesti építőmunkákról szól. Ezt a Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. kötötte a SATIS MOBIL Projekt Kft.-vel, sürgősségi eljárással. Pályáztak még: MOVE EVENT& PROJECT Kft. és HUDÁK Közmű Kft..

A nyertes Satisnak 338 férőhelyes, ideiglenes személyzeti és sajtós parkolót kell építenie a Dagály közelében, a Vizafogó utcánál. Ezt a szerződést május 31-én kötötték meg, és 215 millió forintot ér, ami azt jelenti, hogy egy darab murvás, magánterületen létesített parkolóhely 636 ezer forintba kerül. Az ideiglenes parkoló területe egyébként magánterület, a Zahara Park Kft. tulajdonában van.

A két tétellel a vizes vébé most összesen 371 millió forinttal drágult, amivel a rendzezvény teljes költsége 102,8 milliárdnál tart.

A műszaki leíráshoz csatolt kép alapján ez a minta a parkolási rend kialakítására. Valami hasonló készül tehát.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!