<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

7 tender nyertesét hirdették ki a legfrissebb uniós közbeszerzési értesítőben összesen 10,1 milliárd értékben.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmények közös vonása, hogy előre nem látható rendkívüli sürgősségre való hivatkozással mindegyik esetben hirdetmény nélküli közbeszerzés történt. Ez már csak annak tudatában is érdekes, hogy már 2015 tavaszán eldőlt, Budapest rendezi a 2017-es vizes világbajnokságot.

A beruházások budapesti és balatonfürdei projekteket takarnak, utóbbi összértéke 3,6 milliárd forintra rúg.

1) A szinkronúszás és felkészülési létesítmények tervezésére és kivitelezésére kiírt közbeszerzést a Penta Industry nyerte meg az előzetesen becsült 5,2 milliárd helyett 4,8 milliárdos ajánlattal. A cég a kisvárdai stadion építését is elnyerte korábban, de részt vesz a mezőkövesdi sportszálló építésében is.

2) A balatonfüredi nyílt vízi úszáshoz szükséges létesítmények tervezése, kivitelezése a Hanley Service Kft. feladata lesz. A munkát az előzetesen becsült 303,8 millió helyett 269,9 millióért végzi el.

Kapcsolódó:
18 nap alatt 1,7 milliárd értékű közbeszerzést nyert az egyszemélyes cég

3) A FINA Market I. Dagály uszoda körüli addicionális rendezvénytechnikai létesítményekért az MHM Product Kft. a felelős, a munkáért 104 milliót kap a cég. A társaság a kisvárdai sportszállót és apartmanházat építi.

Így épül az új Dagály

4) A Margitszigeti FINA Fesztivál létesítmények tervezését, kivitelezését szintén az MHM Product nyerte meg 348 millióért.

5) A Dagály uszoda körüli létesítmények tervezése, kivitelezése a Nyírépszer Hungária Kft. feladata, melyért 902,8 milliót kap.

6) Szintén a Nyírépszer végzi el az akkreditációs központ (jelenlegi szikvízüzem) épületének tervezését, kivitelezését 349,9 millióért.

7) A balatonfürdei parkolók létesítése a "Gótika" Balatonfüred és Környéke Építőipari Kft. feladata. Az előzetesen becsült 1,6 milliárd forint helyett azonban 3,4 milliárdért szerződött a kiíró a nyertes vállalkozóval.

Összesen így 10,1 milliárdért nyertek el munkákat a szerencsés cégek. Korábban a Császár-Komjádi Uszoda rekonstrukciójára és a Margitszigeti uszodák fejlesztésére kiírt pályázaton hirdettek nyertest, mely a CS-K Projekt 2016 Konzorcium lett. Tagjai az Épkar Zrt. és a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.