2p

7 tender nyertesét hirdették ki a legfrissebb uniós közbeszerzési értesítőben összesen 10,1 milliárd értékben.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmények közös vonása, hogy előre nem látható rendkívüli sürgősségre való hivatkozással mindegyik esetben hirdetmény nélküli közbeszerzés történt. Ez már csak annak tudatában is érdekes, hogy már 2015 tavaszán eldőlt, Budapest rendezi a 2017-es vizes világbajnokságot.

A beruházások budapesti és balatonfürdei projekteket takarnak, utóbbi összértéke 3,6 milliárd forintra rúg.

1) A szinkronúszás és felkészülési létesítmények tervezésére és kivitelezésére kiírt közbeszerzést a Penta Industry nyerte meg az előzetesen becsült 5,2 milliárd helyett 4,8 milliárdos ajánlattal. A cég a kisvárdai stadion építését is elnyerte korábban, de részt vesz a mezőkövesdi sportszálló építésében is.

2) A balatonfüredi nyílt vízi úszáshoz szükséges létesítmények tervezése, kivitelezése a Hanley Service Kft. feladata lesz. A munkát az előzetesen becsült 303,8 millió helyett 269,9 millióért végzi el.

Kapcsolódó:
18 nap alatt 1,7 milliárd értékű közbeszerzést nyert az egyszemélyes cég

3) A FINA Market I. Dagály uszoda körüli addicionális rendezvénytechnikai létesítményekért az MHM Product Kft. a felelős, a munkáért 104 milliót kap a cég. A társaság a kisvárdai sportszállót és apartmanházat építi.

Így épül az új Dagály

4) A Margitszigeti FINA Fesztivál létesítmények tervezését, kivitelezését szintén az MHM Product nyerte meg 348 millióért.

5) A Dagály uszoda körüli létesítmények tervezése, kivitelezése a Nyírépszer Hungária Kft. feladata, melyért 902,8 milliót kap.

6) Szintén a Nyírépszer végzi el az akkreditációs központ (jelenlegi szikvízüzem) épületének tervezését, kivitelezését 349,9 millióért.

7) A balatonfürdei parkolók létesítése a "Gótika" Balatonfüred és Környéke Építőipari Kft. feladata. Az előzetesen becsült 1,6 milliárd forint helyett azonban 3,4 milliárdért szerződött a kiíró a nyertes vállalkozóval.

Összesen így 10,1 milliárdért nyertek el munkákat a szerencsés cégek. Korábban a Császár-Komjádi Uszoda rekonstrukciójára és a Margitszigeti uszodák fejlesztésére kiírt pályázaton hirdettek nyertest, mely a CS-K Projekt 2016 Konzorcium lett. Tagjai az Épkar Zrt. és a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!