2018. június 8. 11:04
MTI

A Magyar Nemzeti Bank azért meszelte el a céget, mert az bejelentés nélkül folytatott függő ügynöki tevékenységet. Egyúttal megtiltották a társaságnak tevékenysége folytatását.

Az MNB a piacfelügyeleti bírság megállapításánál súlyosító körülménynek értékelte, hogy a társaság professzionális, piaci szereplő látszatát keltve, huzamosabb időn át végezte jogsértő tevékenységét. Ezen felül a jegybank 350 ezer forint eljárási bírsággal sújtotta a társaság képviselőjét, mert nem jelent meg az MNB előtt és ezzel késleltette a piacfelügyeleti eljárás lezárását.

A közlemény szerint az MNB megállapította, hogy a társaság függő ügynökként - telefonos és e-mailes megkeresésekkel - magyar befektetőket közvetített online kereskedési platformokon keresztül a londoni székhelyű, határon átnyúló tevékenység végzésére jogosult Monecor Ltd. befektetési szolgáltató részére. A brit szolgáltató azonban magyarországi függő ügynökét nem jelentette be, emiatt az Excellent Partnership Hungary Kft. nem szerepel a jegybanki nyilvántartásokban, így az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenység végzésére nem jogosult.



Arról is beszámoltak, hogy mivel a Monecor Ltd. felügyelete nem tartozik az MNB hatáskörébe, a jegybank megkereste az illetékes brit pénzügyi felügyeletet és felhívta a társhatóság figyelmét az ügy miatt a határon átnyúló szolgáltatást végző befektetési szolgáltató függő ügynökéért való felelősségére, valamint arra is, hogy a bejelentés hiányában végzett közvetítői tevékenység Magyarországon idén január 1-től bűncselekménynek minősül.

A jegybank közleményében ismételten azt javasolta a befektetőknek, hogy egy-egy szolgáltatás igénybevétele előtt mindig ellenőrizzék, hogy a társaság rendelkezik-e pénzügyi, illetve befektetési tevékenység végzéséhez szükséges engedéllyel vagy regisztrációval, szerepel-e a jegybank piaci szereplőket felsoroló nyilvántartásaiban.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.