<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett bejelentés értelmében a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. kezelésében lévő Konzum PE Magántőkealap megvásárolta az Opimus Group Nyrt.-től a Holiday Resort Kreischberg-Murau GmbH-t, vagyis Mészáros Lőrinc egyik cégéből átkerült a másikba. Az Ausztriában bejegyzett társaság tulajdonában van a négycsillagos, 91 szobás Hotel Relax Resort Kreischberg wellness hotel, illetve a hozzá tartozó telekingatlan is. A tranzakció értéke 13 millió 400 ezer euró, nagyjából 4 milliárd forint.

A BÉT honlapján közzétett tájékoztatás szerint a Mészáros Lőrinc (53%) és a Konzum Nyrt. (47%) tulajdonában lévő Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt Konzum PE Magántőkealap megvásárolta az Opimus Group Nyrt.-től a Holiday Resort Kreischberg-Murau GmbH-t. Az ügylettel a Konzum PE Magántőkealap tulajdonába került az Ausztriában bejegyzett társaság lényegi vagyonát képző, 7.362 négyzetméter alapterületű Relax Resort Kreischberg wellness szálloda, illetve a szállodához tartozó 8.500 négyzetméteres telekingatlan is.
 
A szóban forgó szálloda 
 
A 2008-ban épített, 91 szobás, négycsillagos Hotel Relax Resort a kreischbergi sípályák központjában, közvetlenül a központi sífelvonó előtt fekszik. Az évi 269 napos működési időszakban a szálloda foglaltsága meghaladja a 80 százalékot. A hotelt – határozott idejű bérleti szerződés alapján – jelenleg a Relax Gastro & Hotel GmbH üzemelteti.

A Konzum PE Magántőkealap és az Opimus Group Nyrt. közötti ügylet tranzakciós értéke 
13 millió 400 ezer euró (mintegy 4,1 milliárd forint), melynek meghatározásakor a felek a legfrissebb vagyonértékelést vették alapul.

Az adásvétel része annak a portfólió-rendezési törekvésnek, melyben a két tőzsdei vállalat stratégiájának megfelelő területek szerint szervezi át érdekeltségeit. Ennek megfelelően a Konzum Nyrt. elsősorban a turizmusra, illetve a pénz- és tőkepiaci befektetésekre koncentrál, míg az Opimus a média, az ipar és mezőgazdaság területén keres akvizíciós célpontokat.
 
mfor.hu 

hirdetés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.