<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ez lenne az áruházlánc történetének legnagyobb beruházása.

Történetének legnagyobb beruházása előtt áll az Aldi: a német áruházlánc 5 milliárd euróból terjeszkedne, adta hírül a Reuters a Bild am Sonntag értesüléseire hivatkozva.

(AFP)

A rekordfeljesztésbe az Aldi North vágna bele, hitelt nem vennének fel, mindent a tartalékaikból finanszíroznának. A projekt azonban még nem kapott zöld utat, mert a céget irányító három alapítvány közül az egyiknek még rá kell bólintania, amit családi viszály nehezít.

A viszály lényege az Index szerint az, hogy az Aldi Nord cég egyik örököse, ifjabb Theodor Albrecht azzal vádolja elhunyt bátyja, Bertold özvegyét, Babette-t, hogy csak szórja a család örökségét, a viselkedésével pedig tönkre teszi az Aldi hírnevét. Theo meg is próbálta kiszorítani a cégből az özvegyet, aki viszont foggal-körömmel ragaszkodik ahhoz, ami az övé. Mostanra pedig a viszony annyira elmérgesedett, hogy a felek nem is beszélnek egymással.

Az Aldi Northnak 4800 üzlete van Európában, az USA-ban pedig több mint 460 áruházat mködtetnek az általuk tulajdonolt Trader Joe's láncban - ez a szám valószínűleg megtöbbszöröződne a fejlesztés nyomán. Testvércége, az Aldi South már múlt hónapban bejelentette, hogy 2,9 milliárd eurós beruházással 2022-re 2500-ra növelné üzletei számát Észak-Amerikában.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.