2001. december 12. 11:00

A fogyasztói árak novemberben 0,1 százalékkal nőttek októberhez képest, és 7,1 százalékkal haladták meg a 2000 novemberi szintet.

A fogyasztói árak novemberben 0,1 százalékkal nőttek októberhez képest, és 7,1 százalékkal haladták meg a 2000 novemberi szintet, az első tizenegy hónapban az árak átlagosan 9,4 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

Az elemzők novemberre 7,2 százalék körüli inflációt vártak. A maginfláció októberhez viszonyítva 0,7 százalék, az egy évvel korábbihoz képest pedig 8,4 százalék. A fogyasztói árak októberben 0,3 százalékkal nőttek szeptemberhez képest, és 7,6 százalékkal haladták meg a 2000 októberi szintet. Az év első tíz hónapjában az árak átlagosan 9,6 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Tavaly novemberben a fogyasztói infláció tizenkét hónapra számítva 10,6 százalék, egy hónapra vetítve 0,5 százalék volt.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.