3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Budapesten 43 millió eurós beruházással újabb gyártóüzemet épít a német magántulajdonban lévő Knorr-Bremse cégcsoport. A 2010-ben elkészülő gyárban a tervek szerint 800 ember fog dolgozni - közölte Raimund Klinkner, a Knorr-Bremse AG igazgatótanácsának elnöke pénteken Kecskeméten.

A gyárban vasúti fékrendszereket és vasúti forgóvázakat fognak gyártani. Az igazgatótanács elnökének véleménye szerint, már elérte a cég a gazdasági válság mélypontját, jövőre a termelés növekedésére számítanak, de 3-4 év kell ahhoz, hogy a korábbi szinten termeljen a vállalatcsoport. Magyarország a jövőben kiemelt szerepet kap a cég stratégiájában - hangsúlyozta a cégcsoport igazgatótanácsának az elnöke.

Lepsényi István, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. vezérigazgatója a cég magyarországi jelenlétével kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy az 1989-ben alapított, akkor még többségi magyar állami tulajdonú vegyesvállalat 1993 óta teljesen német tulajdonban van.

A cég két városban van jelen Magyarországon: Kecskeméten 750 dolgozó pneumatikus és elektronikus fékvezérlő- és levegő-előkészítő rendszereket gyárt a haszongépjárművek számára, valamint a 120 főt foglalkoztató budapesti fejlesztő központ. A kecskeméti gyár termelésének 60 százalékát exportálják. A vezérigazgató hangsúlyozta: a kecskeméti gyár egyben regionális értékesítési központ is, ahonnan 18 országba exportálnak.

Lepsényi István beszámolt arról, hogy 2008-ban 30 milliárd forint forgalma volt a magyarországi leányvállalatnak. A gazdasági válság miatti visszaesés után, 2009 végére nőtt a leányvállalat bevétele.

A Knorr-Bremse magyarországi haszonjármű üzletága ebben az évben hármas évfordulót ünnepel: 40 évvel ezelőtt írták alá Magyarországgal a haszonjárművek fékrendszer-elemeinek gyártására vonatkozó licencszerződést, a német-magyar vegyesvállalat 20 évvel ezelőtt alakult Kecskeméten, valamint 10 évvel ezelőtt alapították meg a Budapesti Kutatási és Fejlesztési Központot.

Az 1905-ben alapított Knorr-Bremse vállalatcsoport, a világ vasúti és közúti járművek fékrendszereinek a vezető gyártója. A vállalatcsoport mintegy 15 ezer embert foglalkoztat világszerte, konszolidált értékesítése 2008-ban 3,38 milliárd euró volt. Raimund Klinkner kiemelte: a vállalat kutatásra és fejlesztésre 171 millió eurót fordított 2008-ban és 1850 embert foglalkoztat ezen a területen. A Budapesti Kutatási és Fejlesztési központban 120 ember dolgozik, akiknek a munkájával nagyon elégedettek.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!