<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A legutóbbi egyeztetési fázis állása alapján mintegy 900 milliárd forint európai uniós forrás juthat hét év alatt a korábbi programokat felváltó Emberi Erőforrás Operatív Programra, benne az egészségügyre - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyi ágazati humánerőforrás-stratégiai főosztályának vezetője pénteken Zalakaroson.

Cserháti Zoltán, a magyar ápolási igazgatók éves konferenciáján beszélt arról, hogy a 2007 és 2013 közötti uniós költségvetési ciklusban egyebek mellett képzési programokra, foglalkoztatási támogatásra, az egészségügyi ellátórendszer hatékonyságának növelésére és népegészségügyi programokra lehetett pályázni. Az eddigi programokat a 2014 és 2020 közötti ciklusban az Emberi Erőforrás Operatív Program váltja fel, ami várhatóan mintegy 900 milliárd forint forrást jelent.

A főosztályvezető elmondta: az Európai Bizottsággal (EB) még zajlanak a tárgyalások a már kidolgozott magyar programról, az EB eddigi megjegyzéseit most vezetik át. Hangsúlyozta, hogy az Emmi összes ágazatának közös programja lesz az új konstrukció, amely a kultúrától a sporton át az egyházügyig terjed és ebben szerepel az egészségügy is.

Az egészségügyhöz kapcsolható programtervek között találhatók a lakosság egészségtudatosságának növelésére, egészségügyi és szociális közszolgáltatások minőségének fejlesztésére, valamint képzésekre és infrastrukturális fejlesztésekre vonatkozó források, ha a mostani koncepció lesz a végleges - jelezte az Emmi főosztályvezetője.

MTI