2013. február 15. 13:43

Jelentősen növelte működési eredményét tavaly a Magyarországon is fiókokat üzemeltető Commerzbank a társaság honlapján pénteken megjelent eredménybeszámoló szerint.

Németország második legnagyobb bankjánál 1,216 milliárd euró volt a működési eredmény az egy évvel korábbi 507 milliót követően. A csoport nettó nyeresége viszont mindössze 6 millió eurót tett ki a 2011. évi 638 millió euróval szemben. A visszaesést egyebek mellett  egy banki érdekeltség eladásával, illetve egyszeri leírásokkal indokolták a bankcsoportnál.

Az idén januárban vált ismertté, hogy a Commerzbank világszerte 4-6 ezer dolgozójától válik meg 2016-ig mintegy 56 ezer munkavállalójából.

Novemberben, az elemzői várakozásoktól elmaradó harmadik negyedévi eredményismertetéssel egyidejűleg a bank bejelentette, hogy négyéves költséghatékonysági programot vezet be, amellyel az akkori 69 százalékról 60 százalékra igyekszik majd csökkenteni a költségeknek a bevételhez viszonyított arányát.

A Commerzbank a Lehman Brothers csődje után, 2009-ben 18 milliárd eurós mentőhitelt kapott, és azóta igyekszik javítani tőkehelyzetén. Ezt a folyamatot nem segítik az egyre romló euróövezeti növekedési kilátások. A Commerzbank 25 százaléka jelenleg német állami tulajdonban van.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.