<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Pályázott a BKV vezérigazgatói posztjára Kocsis István, az Magyar Villamos Művek (MVM) volt vezérigazgatója - tudta meg az MTI a volt vezetőt képviselő kommunikációs irodától szerdán.

A közlemény szerint Kocsis István "versenyben van és marad" is a közlekedési cég vezetői tisztségéért. Ennek érdekében elkészítette "részletes és alapos" pályázatát a BKV rendbetételére és hosszú távon kifizetődő működtetésére.

Amíg a pályáztatás folyik, Kocsis István nem tájékoztathatja a nyilvánosságot pályázata részleteiről, ugyanakkor a kommunikációs cégen keresztül azt közölte, hogy nem lépett vissza és ez nem is áll szándékában.

A Fővárosi Önkormányzat gazdasági bizottságának július 28-án kellett volna döntenie a pályázat nyerteséről, de végül indoklás nélkül 30 nappal meghosszabbították az elbírálás határidejét. Az MTI az ülés után úgy értesült, hogy Kocsis István visszalépett a pályázattól.

Az önkormányzat szocialista frakciója az elé került összesítés alapján három pályázót tartott alkalmasnak a posztra: Balogh Zsolt megbízott BKV-vezérigazgatót, Hidvégi Gábort, a Vidámpark Zrt. volt igazgatósági elnökét és Devecz Miklóst, a MÁV és a Hídépítő volt dolgozóját.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.