<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A CBA-élelmiszerlánc szorgalmazza az üzletek vasárnapi nyitva tartásának korlátozását, mivel úgy vélik, hogy a jelenlegi gyakorlat szociológiai szempontból is "hatalmas károkat okoz".

A CBA, csütörtöki közleményében ugyanakkor azt is javasolja - a gazdasági kényszerre hivatkozva -, hogy a mintegy 100 négyzetméternél nem nagyobb üzletméretű kisboltokra a korlátozás ne vonatkozzon.

Hangsúlyozzák: a munkavállalóik családi élete a vasárnapi nyitva tartás miatt szervezhetetlen. Minden családnak biztosítani kell, hogy egy héten legalább egy nap együttlehessenek - fejtik ki, hozzátéve: az alkalmazottak egészségügyi szempontjából is fontos a vasárnapi nyitva tartás korlátozása.

A CBA franchise rendszerén belül jelentős számú hiper-, szupermarket van, amelyeknek a nyitva tartását korlátozni lehet, ugyanakkor a kisboltok számára a vasárnapi nyitva tartásra a lehetőséget fenn kellene tartani - írják.

A CBA-élelmiszerlánc vezetése és dolgozói is bíznak a korlátozás mielőbbi bevezetésében, amely - úgy érzik - össztársadalmi érdek - áll a közleményben.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.