<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A benzines-elektromos vegyes üzemű Chevrolet Volt, a General Motors amerikai autógyár nagy reménysége az év végén kerül forgalomba - hangzott el a Voice of America rádió tudósításában.

A hagyományos hálózati konnektorról feltölthető, korszerű akkumulátorral felszerelt autó detroiti mérnökök közlése szerint 64 kilométert lesz képes megtenni egyetlen csepp üzemanyag nélkül. A GM - amely nem titkoltan azt reméli, hogy a forradalmi járművel a népszerűségi listák élére fog törni - először Kaliforniában és Michiganben fogja árusítani a kocsit, a többi szövetségi államban néhány hónappal később kezdődik a forgalmazás. A tervek szerint Kínába és Európába 2011 közepén érkezik meg a Chevrolet Volt.

A legnagyobb amerikai autógyár a jövő kocsijának nevezi a modellt, az új technológia és a borsos ár azonban elijesztheti a vásárlók egy részét. A GM hallgat arról, hogy mennyibe fog kerülni a szupertakarékos kocsi, autóipari szakértők azonban úgy becsülik, hogy a kiskereskedelmi ár kezdetben 35 ezer dollár lesz. Ez később, az eladások felfutásával 30 ezer dollár alá csökkenhet. A cég óriási összegeket fordított a különleges akkumulátor kifejlesztésébe.

A Chevrolet Volt vásárlói Amerikában - elektromos meghajtású autóról lévén szó - 7500 dolláros adókedvezményben részesülnek. Elemzők megjegyzik: a Voltnak azonnali versennyel kell majd szembenéznie, a japán Nissan ugyanis szintén az év végére ígéri új, teljesen elektromos autója, a Leaf piaci megjelenését. A Leaf állítólag egyetlen feltöltéssel 160 kilométert lesz képes megtenni.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.