TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. május 13. 08:14

A benzines-elektromos vegyes üzemű Chevrolet Volt, a General Motors amerikai autógyár nagy reménysége az év végén kerül forgalomba - hangzott el a Voice of America rádió tudósításában.

A hagyományos hálózati konnektorról feltölthető, korszerű akkumulátorral felszerelt autó detroiti mérnökök közlése szerint 64 kilométert lesz képes megtenni egyetlen csepp üzemanyag nélkül. A GM - amely nem titkoltan azt reméli, hogy a forradalmi járművel a népszerűségi listák élére fog törni - először Kaliforniában és Michiganben fogja árusítani a kocsit, a többi szövetségi államban néhány hónappal később kezdődik a forgalmazás. A tervek szerint Kínába és Európába 2011 közepén érkezik meg a Chevrolet Volt.

A legnagyobb amerikai autógyár a jövő kocsijának nevezi a modellt, az új technológia és a borsos ár azonban elijesztheti a vásárlók egy részét. A GM hallgat arról, hogy mennyibe fog kerülni a szupertakarékos kocsi, autóipari szakértők azonban úgy becsülik, hogy a kiskereskedelmi ár kezdetben 35 ezer dollár lesz. Ez később, az eladások felfutásával 30 ezer dollár alá csökkenhet. A cég óriási összegeket fordított a különleges akkumulátor kifejlesztésébe.

A Chevrolet Volt vásárlói Amerikában - elektromos meghajtású autóról lévén szó - 7500 dolláros adókedvezményben részesülnek. Elemzők megjegyzik: a Voltnak azonnali versennyel kell majd szembenéznie, a japán Nissan ugyanis szintén az év végére ígéri új, teljesen elektromos autója, a Leaf piaci megjelenését. A Leaf állítólag egyetlen feltöltéssel 160 kilométert lesz képes megtenni.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.