2015. június 22. 10:37

A Fővárosi Vízművek nyerte el azt az indonéziai pályázatot, amelynek keretében 35 kistelepülés vízellátását oldják meg 50 millió dollár magyar kötött segélyhitelből az országban - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-vel.

A Fővárosi Vízművek indonéziai szerepvállalásával egyidejűleg a magyar kis- és középvállalkozásoknak is lesz lehetőségük arra, hogy beszállítóként bekapcsolódjanak a nemzetközi projektbe - közölte a tárca.

Indonéziában gondot jelent a kisebb települések vízellátása, és a tiszta víz előállítása. A kormány 700 település vízellátását szeretné megoldani a következő években, és ebben lehet komoly szerepe a Fővárosi Vízműveknek, mert Indonéziában élénk az érdeklődés a Fővárosi Vízművek újszerű technológiái iránt - írta a KKM.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.