TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. május 17. 15:04

A General Motors (GM) profitot ért el az idei év első negyedévében, 2007 óta először, elsősorban a költségcsökkentő intézkedések hatásaira, illetve az eladások növekedésére.

Az amerikai járműgyártó adózott eredménye 865 millió dollár volt, részvényarányosan 1,66 dollár lett. Egy éve a január-március közötti időszakot 6 milliárd dollár, részvényarányosan 9,78 dollár veszteséggel zárta. A cég globális bevétele 40 százalékkal 31,5 milliárd dollárra nőtt.

Az amerikai kormány 50 milliárd dollár támogatást adott a GM-nek, hogy életben tartsa a vállalatot, amely megszenvedte a globális gazdasági recesszió miatti keresletcsökkenést. A GM eddig 6,7 milliárd dollárt fizetett vissza az államnak, amely jelenleg 61 százalékos tulajdonosa a vállalatnak.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.